Jasno
22°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Poslanec Bratislavy Berka oznámil, že má koronavírus a opísal, kde sa pohyboval. TV JOJ zisťovala detaily
Zdielať na

Poslanec Bratislavy Berka oznámil, že má koronavírus a opísal, kde sa pohyboval. TV JOJ zisťovala detaily

BRATISLAVA / Poslanec mestského zastupiteľstva Bratislava Adam Berka oznámil na sociálnej sieti, že bol pozitívne testovaný na Covid-19. Ako sám priznal, po meste sa pohyboval hoci cítil, že nie je zdravotne v poriadku. Pripisoval to ale len prežúrovanej noci a obyčajnej viróze. Po víkende sa rozhodol ísť na pretestovanie, výsledky mu ale prišli až po dva a pol dňoch. Televízií JOJ sa s poslancom mestského zastupiteľstva podarilo skontaktovať, a prezradil nám podrobnosti.

Televízia JOJ sa skontaktovala s poslancom mestského zastupiteľstva a zisťovala podrobné informácie o jeho prípade. Poslanec sám priznal, že ešte pred pár dňami absolvoval niekoľko pracovných stretnutí, navštívil bary a oslavoval narodeniny. Všetkých, s ktorými prišiel do kontaktu a poznal, informoval o jeho pozitívnom teste na Covid-19. Pre TV JOJ sa vyjadril, že RÚVZ Bratislava ho v pondelok bude kontaktovať pre dohľadávanie ďalších kontaktov. 

Na otázku, prečo sa išiel dať otestovať až vo štvrtok 20. augusta odpovedal, že predtým sa zaregistroval na korona.gov., vyplnil potrebný dotazník, no pozvanie na test nedostal. Rozhodol sa tak, že vo štvrtok testovanie podstúpi, pretože cez víkend mal absolvovať výlet do Tatier s kamarátmi. Ten ale nakoniec zrušil.

Poslanec mestskej časti Staré mesto pre TV JOJ opísal aj priebeh príznakov. "Príznaky sa prejavili klasickým prechladnutím, keď je chrípkové obdobie a ste chorí tri dni. Klasicky ma škrabalo v hrdle, postupne po dni to odíde, máte nejakú teplotu, bolia vás oči a mal som troška chytené priedušky. Ja som alergik a zvyknem kašľať dosť veľa, no teraz som ani nekašľal. Po troch dňoch som sa cítil lepšie ale išiel som pre istotu na test, chcel som sa stretnúť s babkou," opísal situáciu Adam Berka. 

Sám ďalej priznal, že sa stretol s väčším množstvom ľudí, minimálne boli v jeho prítomnosti v rámci podnikov. "Ja som ochorel v nedeľu a štvrtok predtým som mal narodeniny. Išiel som, keďže bolo teplo- leto. V meste bolo milión ľudí, tým že som sa bál, boli sme na terase. Ale do niekoľkých podnikoch sme išli aj dnu. Bol som aj na jednom malom festivale v Nitre. Tých kontaktov je nespočet. No toho, koho som poznal, som mu dal hneď vedieť. Väčšina mojich blízkych kamarátov, ktorí so mnou boli išli na test. Tým, že som bol v Starom meste, kde je veľa ľudí, som napísal aj ten status na Facebooku. Aby sa to dostalo aj k ľuďom, ktorí nie sú moji kamaráti ale mohli sme tam zdieľať spoloční priestor," dodal poslanec Berka s tým, že poslancom mestského zastupiteľstva by sa to týkať nemalo, pretože s nimi v kontakte nebol. Poslanci majú "prázdniny" a s nikým z magistrátu sa nestretol. 

"Nosením rúška chránime seba aj ostatných a zamedzujeme explozívnemu šíreniu vírusu do okolia. Zároveň zdôrazňujeme a vyzývame verejnosť, aby v súčasnej situácii zvážila nevyhnutnosť organizovania veľkých rodinných osláv a návštev, kde sa zídu osoby z rôznych častí Slovenska, ale aj zo zahraničia," upozornila hovorkyňa ÚVZ SR Daša Račková. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy