Zatiahnuté
Bratislava
Jela
19.4.2024
Slovenské zjazdovky obsadili lyžiari, chceli stihnúť lyžovačku za miernejších pravidiel
Zdielať na

Slovenské zjazdovky obsadili lyžiari, chceli stihnúť lyžovačku za miernejších pravidiel

OKRES LIPTOVSKÝ MIKULÁŠ / Naše hory obsadili najmä Slováci. Chceli si vychutnať lyžovačku ešte nie v úplne sprísnených podmienkach. Využili to aj lyžiarske kluby z juhu Slovenska. No a a od pondelka prichádza jedna podstatná zmena. Ak by ste si pred lyžovačkou nestihli doma urobiť test na covid-19, v Jasnej budú ako prví zadarmo na Slovensku zajtra testovať priamo v stredisku. Otestovať sa môžete aj v blízkom Liptovskom Mikuláši.

"Tešíme sa, že sme na dobrom vzduchu a rešpektujeme všetky nariadenia," reagovali lyžiari. Na zjazdovkách v nedeľu lyžovali zatiaľ bez potreby testov. Od pondelka sa to ale zmení. "Ráno idem na testy, aj sa idem dať otestovať," poznamenal lyžiar. 

Od pondelka bude musieť mať so sebou každý lyžiar certifikát negativity na covid-19, nie starší ako 72-hodín.
A pri lanovkách nebudú chýbať ani koordinátori, ktorí kontrolujú napr. nosenie rúšok a dodržiavanie rozostupov."Na nástupných bodoch v stredisku budú kontrolné pointy, kde budú návštevníci vyzývaní na predkladanie negatívneho testu," informovala marketingová manažérka strediska Jasná Janka Kňavová. 

"Ak bude niekto na týžden, musí počítať s tým, že sa bude musieť pretestovať počas pobytu," ozrejmila PR manažérka OOCR Liptov Katarína Šarafínová. Na tomto záchytnom parkovisku pri lyžiarskom stredisku by malo od zajtra fungovať odberné miesto."Ako prví na Slovensku sme si pripravili zadarmo odberné miesto záchytnom parkovisku od 10 - 18 h.," priblížil riaditeľ horského strediska Jasná Igor Mráz. 

Od pondelka nebudú kontroly len pri lanovkách, ale napríklad aj pri schodiskách. Zmena nastane aj v preprave lanovkami."Podľa nariadenia do kabínovej lanovky bude možné umožniť vstup len jedinému človeku, resp. rodinným príslušníkom s rúškom. Týmto obmedzením predpokladáme zdržanie v radoch," uviedla Janka Kňavová. 

A nastane zmena aj pri ubytovaní."Od zajtra budú všetci ubytovatelia vyžadovať od svojich hostí, aby mali negatívny covid-test," vysvetlila Šarafínová. "Návštevníci strediska určite neostanú hladní, môžu si jedlo zobrať z okienok alebo priamo v hoteloch ho dostanú v košíkoch," upresnila Kňavová. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy