Skoro jasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Vodička, ktorá zrazila babku s vnučkou, už pozná svoj trest
Zdielať na

Vodička, ktorá zrazila babku s vnučkou, už pozná svoj trest

SPIŠSKÁ NOVÁ VES / Na spišskonovoveskom okresnom súde dali bodku za tragickou nehodou. Piateho novembra 2015 zrazila vtedy devätnásťročná vodička na priechode pre chodcov babku s vnučkou. Obe ťažkým zraneniam podľahli.

K dvojnásobnej tragédií došlo pri obci Arnutovce. Babka s vnučkou prechádzali cez cestu. Súd po vyše piatich rokoch prípad ukončil, ako vinnú uznal vodičku. Mladá žena smerovala zo Smižian do Spišského Štvrtku. Za dedinou sa pred jej autom náhle objavili dve postavy. Zabrzdiť nedokázala, dieťa preletelo cez strechu, jej babka skončila na prednom skle.

"Prišli zo Spišského Štvrtku. Narazila do nich tá červená felícia. Autobus zastavil, prešli cez priechod a narazilo do nich auto," opisuje príbuzný. Arnutovčanky sa mali pred felíciou zjaviť náhle. Do jej jazdného pruhu vkročili spoza prechádzajúceho kamióna. Do vyšetrovania policajti zapojili aj súdneho znalca. Ten podľa hovorkyne súdov zistil, že rýchlosť vodičky bola približne 103 kilometrov. Na tomto úseku je povolených 70km/h. "Ak by vodička jazdila v okamihu, kedy rozpoznala chodkyne rýchlosťou 70 km/h, resp. 76 km/h, dokázala by zastaviť pred miestom zrážky, resp. intenzívnym brzdením znížiť rýchlosť tak, že by chodkyne stihli opustiť koridor pohybu vozidla skôr, ako by toto dorazilo do miesta zrážky," konštatuje hovorkyňa súdov v Košiciach, Anna Pančurová. Felícia po náraze zastavila až 35 metrov za miestom zrážky. Spišskonovoveská sudkyňa na pojednávaní tiež pripomenula, že zákon o cestnej premávke platí aj pre chodcov. Ich povinnosťou je vstúpiť na vozovku, iba ak sa presvedčí, že mu nehrozí žiadne riziko. "Obžalovaná Michaela Š. bola uznaná vinnou a bol jej uložený trest odňatia slobody v trvaní 3 rokov. Výkon tohto trestu odňatia slobody sa podmienečne odkladá na skúšobnú dobu 5 rokov," informovala hovorkyňa Anna Pančurová. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy