Zatiahnuté
14°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Nájdení migranti v kamióne sa rozutekali po Kysuckom Novom Meste
Zdielať na

Nájdení migranti v kamióne sa rozutekali po Kysuckom Novom Meste

KYSUCKÉ NOVÉ MESTO / Ôsmich nelegálnych migrantov, ktorí sa viezli v tureckom kamióne, zadržali včera v Kysuckom Novom Meste. Nešlo to ľahko. Potom, čo z kamióna vyliezli, rozutekali sa po meste a policajti ich museli naháňať.

Na operačné stredisko volali kysučania, ktorí videli utečencov vyliezať cez strechu návesu tureckého kamióna. "Po príchode policajtov na miesto a prehľadaní okolia sa informácia potvrdila," informoval hovorca prezídia Michal Slivka. Migranti utekali z čerpacej stanice popri rieke Kysuca do Kysuckého Nového Mesta.

 V tom čase ich už naháňali štátni aj mestskí policajti. "Vošli cez most do mesta a rozdelili sa. Časť išla na juh a časť na sever. Na ulici Klementisovej boli chytení. Mestskí policajti ich chytili pri budove rozostavanej plavárne," opisuje priebeh Marián Mihalda, primátor Kysuckého Nového Mesta. Ľudia na políciu nahlasovali pohyb utečencov. Táto činnosť policajtom uľahčila hľadanie. "Veľká vďaka našim občanom, že boli aktívni," vyjadril sa primátor Mihalda. Zadržali ôsmich. Piati pochádzajú z Afganistanu, traja z Pakistanu. Následne utečencov previezli na oddelenie cudzineckej polície do Žiliny. "Osoby boli otestované na Covid -19 a bol prizvaný aj tlmočník," povedal hovorca prezídia Michal Slivka.  "Oni majú národný jazyk perzštinu, ja pochádzam z Iránu, tak hádam im budem rozumieť," konštatoval privolaný prekladateľ Ahmadnour Tajdar. "Štyri osoby sú žiadatelia o azyl v Rumunsku, preto boli eskortované do zariadenia v Sečovciach," informoval hovorca Michal Slivka. Štyria utečenci však nemajú 18 rokov, preto im bol ustanovený opatrovník z úradu práce sociálnych veci a rodiny, prevezú ich do detského domova v Medzilaborciach.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy