Oblačno
14°
Bratislava
Ingrida
8.5.2024
Lekár, ktorý sa vydával za iného, si kupoval elektroniku a poškodeného zadĺžil
Zdielať na

Lekár, ktorý sa vydával za iného, si kupoval elektroniku a poškodeného zadĺžil

KOŠICE / Vianoce sa blížia a podvody s nakupovaním sa zvyšujú. Máme aj prípad lekára s viacerými trestnými činmi, ktorý sa pokúsil sfalšovať občiansky preukaz, ale aj potvrdenie o zamestnaní. Na cudzí účet si chcel vybrať dva mobily, notebook, ale aj paušál.

Košický nechcene známy doktor má toho na rováši viac. Po krádeži liekov, nahlásení bomby sa pokúsil na odfotený občiansky preukaz zobrať na splátky rôznu elektroniku. Podľa vyhlásenia obvinenia sa mal doktor Michal B. v roku 2017 vydávať za inú osobu.

V rôznych predajniach s elektronikou predkladal falošný občiansky preukaz, ale aj falošné potvrdenie o zamestnaní. Kedže splátky neplatil, dlhy sa kopili a tak pravému majiteľovi vyrobil problémy. "V dôsledku tohto konania bol poškodený v následnej dobe vedený v bankových a nebankových registroch ako neplatič čím mu bol sťažený prístup k poskytnutiu spotrebných úverov," vysvetlil prokurátor. Skúšal to aj v jednom z mobilných operátorov, kde sa snažil zaobstarať si paušál s mobilným zariadením. Našťastie predajkyňa falošné doklady odhalila a ohlásila to na polícii. Kvôli identifikácii majiteľa preukazu volala aj poškodenému. "Na to mi následne povedala, že je tu problém, pretože nejaký pán sa identifikuje mojim občianskym preukazom a chce si kúpiť mobilný telefón na splátky. OP už z prvého pohľadu bolo vidieť, že je z úplne iného materiálu ako originálny, ale všetky údaje až na fotografiu boli správne," opísal situáciu poškodený. To, ako sa podarilo obžalovanému získať osobné údaje zatiaľ známe nie je. Samosudkyňa okresného súdu kvôli ďalšiemu dokazovaniu pojednávanie odročila a prizvala ďalších svedkov.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy