Skoro jasno
19°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Muž, ktorý mal zavraždiť 46-ročnú ženu na okraji Bojníc trvá na svojej nevine. Striedala mužov, tvrdí
Zdielať na

Muž, ktorý mal zavraždiť 46-ročnú ženu na okraji Bojníc trvá na svojej nevine. Striedala mužov, tvrdí

BOJNICE / V dome na okraji Bojníc našli policajti v marci minulého roka zavraždenú 46 ročnú ženu. Vrah ju podľa pitvy zadusil. Spolu s ňou v dome bývalo viacero ľudí, ktorí tam mali prenajaté izby. Z vraždy obvinili práve jej suseda. Ten ale vinu odmieta.

Dvadsaťosemročného Petra eskortovali na súd kukláči. Podopieral sa o barly, pretože má poranené koleno. Pred niekoľkými týždňami sa totiž za múrmi ilavskej väznice pobil s 26-ročným Dominikom, ktorý v obci Pažiť pri Partizánskom dobodal 74-ročného muža.

Peter počas bitky spadol a poranil si koleno. V jeho topánke podľa informácií TV JOJ z prostredia väznice našli podomácky vyrobený nôž.

Na súde čelí obžalobe z obzvlášť závažného zločinu vraždy. Zo sveta mal zniesť 46 ročnú ženu. Tú našli mŕtvu v kúpeľni tohto domu v Bojniciach.  "Na hlave bol uterák, alebo osuška. Boli ním prekryté ústa a nos," skonštatoval obhliadajúci lekár."Založil jej uterák na tvár a pritlačil jej ho k ústam, čím jej spôsobil smrť udusením," uviedla prokurátorka.



"Cítim sa byť nevinný. Naposledy som ju videl dva týždne pred skutkom," vyhlásil obžalovaný. Ten stále trvá na svojej nevine, tvrdí, že na vraždu nemal motív. "Motív u môjho klienta nie je známy. Ale ona povedala pred svojím partnerom, že je asi tehotná a tu vidím ten motív," povedal obhájca obžalovaného Jozef Podoba.



Obhajoba argumentuje tým, že žena bola spoločenská a stretávala sa s viacerými ľuďmi. Podľa obžalovaného ju mohol zavraždiť ktokoľvek z nich. "Striedala mužov, jeden deň jedného, potom druhého. Je xy ľudí, ktorí majú motív, ja som ho nemal," dodáva Peter. Obžalovaný dnes navrhol, aby bola DNA odobratá mužovi s ktorým sa stretla pár dní pred smrťou. Senát to zamietol. 

"Plechovka od piva, zubná kefka, kde bola zaistená dna. Tie kontakty s mužmi boli veľké a ten motív mohol myť aj niekto iný," myslí si obhájca.



Dnes na súde vypovedalo viacero svedkov. Tí tvrdili, že si žiadne výrazné nezhody medzi obžalovaným a zavraždenou ženou nevšimli. Vadilo jej len to, že v spoločných priestoroch nedbal na poriadok. "Nemali žiaden konflikt," povedal sused.

Sudkyňa pojednávanie odročila na začiatok októbra. V pláne má vypočuť ešte niekoľko svedkov a padnúť by mal aj verdikt.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy