Polojasno
12°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Komárnom sa prehnala silná búrka. Voda zaplavila cesty aj pivnice
Zdielať na

Komárnom sa prehnala silná búrka. Voda zaplavila cesty aj pivnice

KOMÁRNO / Silná búrka, ktorá sa popoludní prehnala Komárnom, zaliala mesto. Na rozvodnených cestách uviazli autá, pivnice a nižšie položené miesta sú zatopené. Ani všetkých 8 veľkokapacitných výtlačných čerpadiel nedokázalo spracovať obrovský príval vody.

​Dažďová smršť v Komárne vytiahla do ulíc hasičov aj policajtov. Vo veľkej vode uviazli aj autá . Na poludnie padlo v priebehu 30 minút až 41 milimetrov prívalových zrážok.

Ulice mesta sa zmenili na sústavu kanálov. Na cestu pod železničným viaduktom pribudla viac ako meter vysoká hladina vody, dvaja vodiči si neuvedomili nebezpečenstvo a spod viaduktu museli po vlastných. Pre ich autá museli prísť hasiči, ktorí ich vytiahli pomocou navijaka.

Voda zaliala mnoho pivníc v rodinných domoch, ale aj v prevádzkach. Pod viac ako metrovou vodou sa ocitla aj kotolňa Domu matice slovenskej. Návštevníci Komárňanskej pevnosti sa pre krátky, ale mimoriadne intenzívny dážď takmer nedostali z tejto národnej kultúrnej pamiatky - katakomby, ale aj priestor pred Ferdinandovou bránou zaliala voda.

Hasiči ešte aj v týchto chvíľach odčerpávajú vodu zo zaliatych priestorov v celom meste, miestne komunikácie sú už zjazdné, aj keď na niektorých zostali ešte nánosy blata. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy