Skoro jasno
17°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Vysoké Tatry ponúkajú najkrajší dračí výhľad bez "tlačenice"
Zdielať na

Vysoké Tatry ponúkajú najkrajší dračí výhľad bez "tlačenice"

VYSOKÉ TATRY / Vysoké Tatry sú plné povestí o čertoch, zlatých pokladoch a drakoch. Svedčia o tom aj mnohé názvy. Náš reportér Jozef Kubáni zavítal do oblasti, ktorej kraľoval drak. Narazili pri tom na malú záhadu. Niekto, nevie kto a prečo osadil na juhovýchodnom vrchole Vysokej namiesto kríža, lezecký čakan.

Časť koruny Tatier tvoria Dračí štít, Vysoká a Ťažký štít. Patria asi k tomu najkrajšiemu, čo nájdete vo Vysokých Tatrách. Ich súčasťou sú aj "ošarpance" alebo horolezci a počasie je takmer dokonalé, teplota oproti nížinám asi polovičná.

Okrem Dračieho štítu, môžete uvidieť Dračí hrebeň, Dračie pleso. Drak kedysi vraj ohrozoval podhorie ale skamenel, no a namiesto rytierov teraz bojuje s lezcami. V smere na Dračí štít môžete uvidieť dva vrcholy. Jeden má 2523 a 2518 m.n.m. Ako prví na ňom stáli Alfred Martin a Ján Brauyer, v roku 1905 a výstup patrí k tým ťažším.

Na juhovýchodnom vrchole Vysoká je možné pokochať sa najkrajšími vrcholmi v Tatrách s výhľadom aj na Rysy. Počas cesty sme namiesto kríža narazili na skulptúru v podobe lezeckého čakana. Ani na chate, ani na vrchole sa však "tlačenice" nemusíte obávať. Samotná chata však bola počas nakrúcania prázdna, prebiehala v nej dezinfekcia. V nižších polohách už turistov bolo viac.

Liptov ​ponúka mnohé rozprávkovo-čarovné krásy. Pozrite si náš tip na výlet v nasledujúcej reportáž:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy