Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Chystáte sa stráviť dni pri vode? Toto sú teploty vybraných vodných plôch
Zdielať na

Chystáte sa stráviť dni pri vode? Toto sú teploty vybraných vodných plôch

BRATISLAVA / Mnohí sa rozhodli tohtoročné letné prázdniny stráviť doma na Slovensku a pospomínať často na svoje vlastné prázdniny a ukázať, čo tu máme, svojim deťom alebo vnukom. K častým cieľom patria nielen hrady, zámky a pohoria, ale aj vodné plochy, ktoré tu sú. Je jedno, či vznikli prírodnou činnosťou, alebo ich postavili naši predkovia. Ak chcete pár dní stráviť pri vode, padnú vám určite vhod informácie o teplote vody.

Aj počasie u nás sa vrátilo tak 30-35 rokov dozadu. "Máme tu také počasie, ktoré sa veľmi často vyskytovalo práve v 80. rokoch, či na začiatku rokov 90. hovoríme o minulom storočí. Priznajme si, že už sme zažili aj teplejšie letá, ale letná nálada nás nemusí opúšťať ani pri teplote vzduchu do 30 °C," uviedla meteorologička Miriam Jarošová. 
Ak chcete pár dní stráviť pri vode, padnú vám určite vhod informácie o teplote vody v niektorých našich vodných plochách.
Podľa meraní hydrologickej služby SHMÚ, má Domaša a aj Teplý vrch na východe Slovenska 24°C, Liptovská Mara, Bukovec a Kráľová 22°C, otužilci ocenia Oravu a Ružín s ich teplotou 20°C a ak vám aj je aj toto veľa, tak potom priehrada Dedinky s 18°C bude na otužovanie to pravé. Senecké jazerá blízko Bratislavy  a aj Zlaté piesky na okraji nášho hlavného mesta majú 24°C.

"Samozrejme, naše termálne kúpaliská majú oveľa oveľa teplejšiu vodu. V nasledujúcich dňoch sa bude zvyšovať aj teplota vzduchu a  na začiatku týždňa bude v najteplejších lokalitách dosahovať až 31-34°C, na severe a východe bude od 23 do 27°C. Postupne by mohlo ubudnúť aj zrážok, stále však musíme s nimi počítať na severe a v hornatých častiach krajiny," dodala meteorologička Miriam. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy