Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Podpaľač luxusných áut Peter už nie je na úteku. Na políciu sa dostavil sám
Zdielať na

Podpaľač luxusných áut Peter už nie je na úteku. Na políciu sa dostavil sám

Pozrite si reportáž, ako Peter zapálil autá, zadržali ho, a ako reagoval na otázky reportéra TV JOJ

BRATISLAVA / Muž, ktorý zapálil luxusné autá pred predajňou vozidiel v Bratislave, už nie je na úteku. Po 3 dňoch sa prihlásil spolu s rodinným príslušníkom. Podpálením luxusných áut spôsobil škodu za 200 tisíc eur. Za mreže ale nešiel, znalkyňa rozhodla, že nie je spôsobilý pre svoj psychicky stav niesť trestnoprávne konanie a bol umiestnený na psychiatriu v bratislavskej nemocnici. V stredu ale z nemocnice v skorých ranných hodinách utiekol.

"Polícia začala v tejto súvislosti vykonávať rozsiahle operatívno-pátracie úkony smerujúce k zisteniu pobytu menovaného. Taktiež bola jedným z rodinných príslušníkov nahlásená nezvestnosť tohto muža, na základe čoho bolo po ňom vyhlásené pátranie. Včera vo večerných hodinách bolo pátranie odvolané z dôvodu, že menovaný sa za prítomnosti rodinného príslušníka dostavil a bol umiestnený na psychiatrické oddelenie jednej z bratislavských nemocníc," informovala polícia SR. 

Petržalský podpaľač Peter Pokorný polial luxusné autá horľavinou a zapálil ich. Potom čo ho polícia obvinila a postavil sa pred sudcu, skončil vo väzbe. Znalkyňa neskôr rozhodla, že nie je jeho psychický stav dobrý a nemôže niesť trestnoprávne konanie. Bol preto umiestnený na psychiatriu v bratislavskej nemocnici na Antolskej ulici, odkiaľ ale utiekol, informuje o tom HAKA. Redakcia TV JOJ požiadala políciu o stanovisko.

Z nemocnice mal utiecť v stredu, 22. júla okolo piatej hodiny ráno. "Môžeme potvrdiť, že včera v ranných hodinách  pacient psychiatrického oddelenia opustil nemocnicu bez vedomia personálu. Personál okamžite nahlásil túto skutočnosť polícii," vyjadrila sa hovorkyňa UNB Eva Kliská pre TV JOJ. V prípade, že muža uvidíte, kontaktuje políciu na linke 158.  

Polícia zatiaľ pátranie nevyhlásila. "Po menovanom pátranie doposiaľ vyhlásené nebolo, nakoľko na to nie je zákonný dôvod, pretože súd doposiaľ nerozhodol o návrhu prokurátora na uloženie ochranného liečenia. Na základe informácií v statusoch, ktoré sa objavili na sociálnych sieťach ako aj iných podnetov však orgány PZ vykonávajú rozsiahle operatívno-pátracie úkony smerujúc k zisteniu pobytu menovaného ako aj k objasneniu týchto podnetov," uviedla polícia na facebooku. 

​Pozrite si video, ako Peter prišiel na miesto a podpálil autá:

Peter podpálil autá v utorok, 25. mája. Na otázku či bol pod vplyvom drog, keď podpáli autá odpovedal Peter: "Však celý čas som na drogách."

Otázka: Vás tam niekto poslal? Sám ste išli? 

Obvinený: Nie, správne.

Otázka: Prečo?

Obvinený: Lebo to som ja.

Otázka: Vy máte záľubu podpaľovať veci?

Obvinený:  Ja vám neviem teraz takto povedať. Ja mám svoje telo rozložené takto, jeden dva tri štyri a na piaty si uletí.

Obvinený vraj nevie prečo podpálil práve americké luxusné SÚV. Hovorilo sa, že za tým môže byť konkurenčný boj. "Niečim to smrdí, jednoducho niečo za tým je. Pretože pán je vedený ako bezdomovec, nie je zamestnaný, nie je vedený na Úrade práce, čiže odkiaľ berie prostriedky na živobytie? Je normálne oblečený, ste ho videli. Má škodu Octaviu a dovolí si celkom významného bratislavského advokáta zobrať na plnú moc," vyjadril sa sudca. 

Zatiaľ nie je jasné, čím boli autá poliate. "Mohol to byť benzín, mohlo to byť hoc čo, no samozrejme konzultoval som si to aj so svojim kamarátom Maťom Ďurindom, lebo aj on je chemik, on je farmaceut, čiže vie čo a ako sa mieša. Povedal, že môže to byť hoc čo, ale povedal také výrazy, ktorým som nerozumel, ale to už je vecou OČT, aby to zistili," dodal sudca. 

Pozrite si video, ako Petra po jeho čine chytili na moste Lafranconi:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy