Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
V rodinnom dome v Hrboltovej našli telo mŕtveho muža
Zdielať na

V rodinnom dome v Hrboltovej našli telo mŕtveho muža

Archívna reportáž

Vlastného brata naháňal so sekerou. Zasiahnuť musela polícia

HRBOLTOVÁ / Mŕtveho 50-ročného muža našli v rodinnom dome v ružomberskej časti Hrboltová. Na mieste boli policajti aj technici, pretože ide zrejme o násilnú smrť. Obeť bola na návšteve u staršieho páru, s ktorými často popíjala. 45-ročnú ženu a jej 55-ročného druha už zadržali.

V dome bol 50 ročný Róbert častým hosťom. Zvykol k Ivete a jej druhovi chodievať takmer denne, všetci traja spoločne popíjali. "Toho pána poznám, patrí do skupiny takých, čo si radi drisli a kto vie čo mali medzi sebou," vyrozprával jeden z obyvateľov mestskej časti.

Podľa susedov zo spoločného dvora sa trojica stretla aj včera večer. V noci počuli hádku aj krik, no nepripisovali tomu väčší význam, keďže toho boli svedkami aj v minulosti. Že sa niečo odohralo zistili až ráno, keď pred domom stáli policajti a okolie ohradili páskami. "Oni boli problémoví, bola to taká sebranka obce ako sa hovorí," povedal sused.


Na mieste boli policajti a niekoľko hodín a zaisťovali stopy. Nočné popíjanie neprežil 50-ročný Róbert. Keď prišli na miesto záchranári, jeho telo bez známok života ležalo na posteli."Mužovi už záchranári nedokázali pomôcť, lekár musel konštatovať smrť," uviedla hovorkyňa operačného strediska Alena Krčová.

Polícia už nariadila pitvu, na určenie presnej príčiny smrti. Zrejme pôjde o násilnú smrť keďže v tejto súvislosti zadržali oboch majiteľov domu. Na policajnom oddelení skončila 45-ročná Iveta aj jej druh, 55-ročný Peter. Práve jeho krátko popoludní priviedli policajti späť na miesto činu. "V súčasnej dobe vykonávame prvotné procesné úkony  a opatrenia podľa trestného poriadku. V súvislosti s prípadom sme zadržali 55-ročného muža a 45-ročnú ženu. Ďalšie okolnosti prípadu ako aj právna kvalifikácia skutku sú predmetom vyšetrovania," informoval policajný hovorca Radko Moravčík.

​Obeť sa vrátila do Ružomberka zhruba pred polrokom, Róbert si totiž odpykával trest a podľa susedov bol stále v podmienke."Ten pán bol v base, asi za ublíženie a alkohol," povedal sused.

Čo sa v noci v dome odohralo je predmetom prebiehajúceho vyšetrovania. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy