Zatiahnuté
Bratislava
Danica, Dana
16.4.2024
Boss Takáčovcov sa za objednávku vraždy u Šátorovcov postavil pred súd. Dôvodom mali byť obchodné spory
Zdielať na

Boss Takáčovcov sa za objednávku vraždy u Šátorovcov postavil pred súd. Dôvodom mali byť obchodné spory

BANSKÁ BYSTRICA / Na Špecializovanom trestnom súde v Banskej Bystrici vo štvrtok pokračoval proces s bossom Takáčovcov. Ľubomíra Kudličku dostala na lavicu obžalovaných vražda z roku 2006, ktorú si mal podľa obžaloby objednať u Šátorovcov. Obeťou mafiánskej popravy bol Roman Krajči z Prievidze, s ktorým mal mať Kudlička obchodné spory.

Spútaného a s reťazami na nohách ho priviezli na súd do Banskej Bystrice. V sprievode viacerých ozbrojených kukláčov vošiel Ľubomír Kudlička do pojednávacej miestnosti. Senát počas rozsiahleho procesu vypočúva svedkov, ktorí vedia o okolnostiach mafiánskej popravy z roku 2006. "Pokračuje proces s Ľubomírom Kudličkom, ktorý je obžalovaný z úkladnej vraždy formou účastníctva," uviedla hovorkyňa súdu Katarína Kudjáková.

"Je mu kladené za vinu, že v 2006 si objednal fyzickú likvidáciu muža, s ktorým mal spoločné podnikateľské zámery,"  skonštatoval prokurátor Michal Šurek.

Išlo o lyžiarske stredisko pri Ružomberku, do ktorého Kudlička pred 14 rokmi investoval nemalé peniaze. Vo štvrtok vypovedal bývalý spoločník, ktorý mal v skiparku viac ako 50-percentný podiel, no potreboval financie, aby sa vyhol konkurzu. Za podozrivých okolností potom o svoj podiel prišiel. O biznise rozprával v pojednávacej miestnosti niekoľko hodín, na kameru ale prípad komentovať nechcel. 

Na súde už vypovedali aj členovia skupiny šátorovcov, u ktorých si mal Kudlička popravu objednať za 3 milióny korún. Zsolt Nagy alias Čonty vypovedal, že Romana Krajčiho mal v decembri 2006 pred jeho domom v Prievidzi zastreliť priamo šéf skupiny Lajoš Šátor. Matka zavraždeného sa dočkala procesu po dlhých rokoch. "Mne to bolo divné, konečne som sa dočkala výsledku, že páchateľ je už konečne v base. Trinásť rokov to je dosť dlhá doba čo sa trápim," povedala matka zavraždeného.

Teraz mu hrozí 25 rokov alebo doživotie.

​Podnikateľ Norbert Bödör nakoniec skončil vo väzbe. Pozrite si reportáž:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy