Skoro jasno
19°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Bojovník Alexej posiela pozdrav z Bratislavy: Dostal som vytúžený liek a novú šancu na život
Zdielať na

Bojovník Alexej posiela pozdrav z Bratislavy: Dostal som vytúžený liek a novú šancu na život

BRATISLAVA / Posledný zo štyroch malých bojovníkov sa dočkal. Malý Alexej Fabián z Nového Mesta nad Váhom, dostal v stredu vytúžený liek Zolgensma. Zázrak z USA stojí neuveriteľné 2 milióny eur a musí byť podaný do druhého roku života dieťatka. Ideálne - čo najskôr.

Alexej ako jediný a súčasne úplne prvý z detí so spinálnou svalovou atrofiou dostal novú liečbu tu na Slovensku - v Národnom ústave detských chorôb v Bratislave. Alexejovým rodičom, ktorí robili zbierku, nakoniec pred mesiacom oznámili, že vyhral túto liečbu od výrobcu. 

Rodina sa nesmierne teší z toho, že to konečne vyšlo. Malý chlapec dostal šancu na nový život. "Dvakrát do roka mám dôvod na oslavu narodenín. Prvýkrát to bude 18.9., pretože vtedy ma mama priviedla na svet a stali sme sa rodinou. Tie druhé narodeniny budem oslavovať 8.7. Toto je deň, za ktorý sme bojovali. Vy, všetci," napísali na Facebooku Alexejovi rodičia.


Ako ďalej informovali, ich klbko šťastia prijalo liek infúziou o desiatej hodine ráno a všetko prebehlo bez akýchkoľvek komplikácií. Alexej strávi v bratislavskej nemocnici ešte niekoľko týždňov. "Teraz si pobudnem asi týždne, ak nie dlhšie v nemocnici, aby ma mohli sledovať, ak by som potreboval lekárku pomoc," dodali Alexejovi rodičia. NÚDCH zatiaľ stav chlapca nekomentovala.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy