Zatiahnuté
11°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
AUTENTICKÉ VIDEO: V centre Bratislavy spacifikovali ozbrojeného muža. Nekop ho, točia to, vyzýva policajt kolegu
Zdielať na

AUTENTICKÉ VIDEO: V centre Bratislavy spacifikovali ozbrojeného muža. Nekop ho, točia to, vyzýva policajt kolegu

BRATISLAVA / V uliciach Starého Mesta Bratislavy sa pohyboval ozbrojený muž. Na sociálnej sieti o tom informovalo Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Bratislave.

„Bratislavskí policajti aktuálne zasahujú na Prepoštskej ulici v Bratislave, kde sa pohybuje na verejnosti muž ozbrojený nožom," informovala o incidente polícia na svojom profile. 

Podozrivý muž prišiel k budove veľvyslanectva už ráno. "Keď sme už ráno prichádzali okolo deviatej, tak ten pán tu sedel na schodoch ambasády. Kolega sa ho pýtal, že či potrebuje pomoc. On povedal, že žiadnu pomoc nepotrebuje. Pravdepodobne potom niekto z ambasády musel na neho zavolať políciu," povedal svedok.

Polícia informovala, že dnes krátko po 12:00 prijala na linke 158 oznámenie o neznámom mužovi, ktorý sa pohybuje v blízkosti ambasády na Prepoštskej ulici s nožom v ruke. „Na miesto boli vyslané policajné hliadky, ktoré hodnovernosť tohto oznámenia na mieste preverili a potvrdili," uvádza polícia a dodáva, že policajti začali s mužom komunikovať a vyzývať ho, aby upustil od svojho konania. 

Na výzvy policajtov najprv nereagoval a domáhal sa svojich práv. Údajne vykrikoval, že sa nachádza na španielskej pôde, a teda že ho polícia nemôže zadržať. "Kričal hlúposti, naozaj vymyslené hlúposti. On si tu vymýšľal veci, že príde Juan Carlos a zachráni ho, aby ste teda mali predstavu, že asi aké blbosti trepal. Nech prezidentka sem príde, že má nejaké doklady a má modrú knižku, nech mu najskôr donesú zákon, paragrafy. Že na neho nemajú čo mieriť zbraňou, že on má iba nôž v ruke a oni nemajú naňho čo mieriť so zbraňou v ruke," opísal incident svedok. 

Policajti s mužom naďalej udržiavali kontakt a opakovane ho vyzývali aby nôž, ktorý neustále držal v ruke, odložil, avšak neúspešne. „Na miesto bola vyslaná zásahová jednotka Pohotovostného policajného útvaru Bratislava. Keďže muž ignoroval aj ich výzvy, policajti museli voči nemu vykonať služobný zákrok za použitia donucovacích prostriedkov," vysvetľuje polícia. 

Policajný zásah si môžete pozrieť tu: 

Bol policajný zákrok primeraný? 

Na videu je vidno, ako jeden z policajtov kope do hornej časti tela ležiaceho muža, pričom je počuť, ako ho kolega vyzýva, nech prestane, keďže zásah natáčajú ľudia v oknách. "Nekop ho, točia to," vyzýva policajt svojho kolegu. Faktom ale je, že policajt muža vyzýval, aby zdvihol ruky kvôli putám a ten najprv nereagoval, a tak policajt zakročil. 

Muža zadržali a bol ošetrený privolanou Rýchlou záchrannou službou, keďže utrpel počas zákroku ľahké zranenia. K zraneniu iných osôb v súvislosti s týmto incidentom nedošlo. 

Zasahovali aj pyrotechnici 

Na mieste ostali nejaký čas aj pyrotechnici, ktorí zaistili podozrivý objekt pred budovou Veľvyslanectva Španielska antidetonačným kovovým materiálom. 

"Na mieste bola vykonaná aj pyrotechnická prehliadka dvoch tašiek, ktoré mal muž v bezprostrednej blízkosti. Prehliadka sa skončila s negatívnym výsledkom," uzavrela polícia. 

V okolí sa okrem pyrotechnikov pohybovali aj členovia úradu pre ochranu ústavných činiteľov. 

Ďalšie okolnosti prípadu sú predmetom vyšetrovania.

Viac záberom z miesta zásahu nájdete tu: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy