Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Bödör strávi minimálne jednu ďalšiu noc za mrežami, o väzbe rozhodne súd v nedeľu
Zdielať na

Bödör strávi minimálne jednu ďalšiu noc za mrežami, o väzbe rozhodne súd v nedeľu

BRATISLAVA / Norbert Bödör, ktorého obvinila polícia v kauze Dobytkár, v piatok vypovedal na polícii. Podľa informácií TV JOJ zo zdroja z prostredia vyšetrovania prišiel Bödör na výsluch priamo z dovolenkovej destinácie.

Národná kriminálna agentúra (NAKA) zadržala v piatok neskoro večer známeho nitrianskeho podnikateľa Norberta Bödöra. Na otázky novinárov ale neodpovedal. O niekoľko minút po jeho príchode na prezídium bolo jasné, že nepôjde len o výsluch a policajti Bödöra rovno zadržali.

Podľa informácií TV JOJ Bödör v sobotu odišiel na dovolenku do Chorvátska aj so svojou rodinou. Približne o 16.00 hodine sa v piatok už nachádzal v Rakúsku, polícia ho totiž požiadala, aby bol k dispozícii. Jeho advokát sa vyjadril, že zatiaľ nedisponujú oficiálnou informáciou o jeho obvinení. 

"Sudca pre prípravné konanie pracovisko Banská Bystrica bude o návrhu prokurátora Úradu špeciálnej prokuratúry na vzatie do väzby dvoch osôb - Ing. P. K. a Ing. N. B., ktoré sú obvinené z obzvlášť závažného zločinu legalizácie príjmu z trestnej činnosti, rozhodovať v nedeľu 5. júla od 10:00 na Špecializovanom trestnom súde v Banskej Bystrici," informovala hovorkyňa Špecializovaného trestného súdu Katarína Kudjaková.

Súd o väzobnom stíhaní teda rozhodne v nedeľu, a to znamená, že nitriansky podnikateľ strávi ešte minimálne jednu noc za mrežami. 

Národná kriminálna agentúra pokračuje vo vyšetrovaní kauzy Dobytkár. Polícia už obvinila niekoľko osôb. Podľa aktuálnych informácií v piatok zasahovali aj v nitrianskej SBS firme Bonul. Tá patrí Miroslavovi Bödörovi. 

Policajti mali prísť do nitrianskeho Bonulu so žiadosťou na vydanie dokumentov, ktoré by mali súvisieť s kauzou Dobytkár. O razii ako prvé informovali Aktuality.sk. 

"Národná kriminálna agentúra pokračuje vo vyšetrovaní prípadu z prostredia Pôdohodpodárskej platobnej agentúry. V rámci akcie "Dobytkár" na celom území Slovenskej republiky vykonala zaisťovacie úkony a vzniesla obvinenie trom fyzickým osobám a dvom právnickým osobám za obzvlášť závažný zločin legalizácie príjmu z trestnej činnosti. Vzhľadom na prebiehajúce vyšetrovanie v tejto chvíli bližšie informácie nie je možné poskytnúť."

Podľa Aktuality.sk mali obviniť aj syna vplyvného podnikateľka Miroslava Bödöra, Norberta Bödöra. Obviniť mali aj ďalšie dve osoby s iniciálmi  Ľ. P. a P. K.

Kauza Dobytkár

Kauza megaúplatkov z prostredia Pôdohospodárskej platobnej agentúry trvá už niekoľko mesiacov.  V rámci prvých akcií policajti zaistili hotovosť minimálne 100-tisíc eur a veci rôznej povahy v hodnote najmenej 800-tisíc eur, najmä umelecké diela, súvisiace s vyšetrovanou trestnou činnosťou. Vo väzbe už  začiatkom apríla skončil bývalý výkonný riaditeľ PPA Ľubomír Partika, bývalý riaditeľ PPA Juraj Kožuch aj vysoký úradník na ministerstve pôdohospodárstva Marek Kodada. Začiatkom mája polícia informovala, že v tejto kauze eviduje spolu 19 obvinených fyzických osôb a päť obvinených právnických osôb. Zadokumentovaná výška úplatkov má podľa polície približnú hodnotu 10 miliónov eur.

​Kontakty na Smer-SD

O firme Bonul a rodine Bödörovcov je známe, že sa "spája" s predsedom Smeru-SD. Robert Fico totiž majiteľa firmy dobre pozná a na večierku sbs firmy mal aj rečniť. Norbert Bödör je spájaný s Marianom Kočnerom, s ktorým sa dobre pozná osobne a písali si aj niekoľko správ. Práve v nich mali označiť expremiéra Fica za šéfa. Informácia vyšla najavo na jeseň 2019. No a samotný Fico vzťah s kontroverzným podnikateľom nepoprel. Na otázku či by sa s ním po informáciách, ktoré vyšli najavo ešte stretol, odpovedal: "Pán redaktor a čo ho mám opľuť alebo čo mám urobiť? Keby sme sa stretli, tak by sme si asi podali ruky a dobrý deň. To je celé čo vám môžem povedať" 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy