Polojasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Majiteľa dobre poznám, nemá nič spoločné s medializovaným pánom, povedal Robert Fico o večierkoch vo firme Bonul
Zdielať na

Majiteľa dobre poznám, nemá nič spoločné s medializovaným pánom, povedal Robert Fico o večierkoch vo firme Bonul

Na komunikáciu Kočnera s Bödörom reagovali aj iní politici

Google News Button Sledovať správy

BRATISLAVA / Predseda Smer-SD Robert Fico uviedol, že ak sa objaví informácia, ktorá má očierňovať Smer-SD, nikto neskúma či bol alebo nebol porušený zákon. Išlo o reakciu na otázku redaktora TV JOJ, čo hovorí na informácie, ktoré sa objavujú v súvislosti s uniknutými sms správami medzi Norbertom Bödörom a Marianom Kočnerom. Tí mali mať kontakty na vysokých predstaviteľov polície i súdnictva, a to v čase, keď bol v kresle , podľa Fica najlepší minister vnútra Robert Kaliňák a hlavou polície Tibor Gašpar.

"Tu sa vytvára obraz, že jeden pán, ktorý sedí vo väzbe, má vplyv na orgány činné v trestnom konaní. To sa mu asi nepodarilo, pretože keďže sedí vo väzbe, nemôže mať na nich vplyv. Musím odmietnuť obraz, ktorý chcete vytvoriť,“ dodal predseda Smeru-SD.

Robert Fico odmietol, aby bol Smer-SD ohováraný a hanobený v súvislosti so zverejnenou komunikáciou Mariana Kočnera a Norberta Bödöra. "Nech sa táto komunikácia prešetrí. Ak nejaký vyšetrovateľ v tejto veci zneužíval svoje právomoci, tak ho treba vypočuť. Na to sú tam príslušné orgány, ktoré v tom majú voľné ruky. Tak, ako sa prijali rozhodnutia v iných veciach, musia sa prijať aj v tejto téme. Som však zvedavý, či budú orgány činné v trestnom konaní také spravodlivé aj v prípade bývalého prezidenta Andreja Kisku, ktorý je typický Bašternák,“ zdôraznil Fico.

Na otázku TV JOJ, či sa ešte zúčastní na večierku firmy Bonul uviedol: "Ja nie som politický chrapúň, možno ak by to bol niekto iný, tak povie, že toho človeka v živote nevidel. Navštevoval som, navštevujem a budem navštevovať, tam, kde dostanem pozvanie, rôzne podujatia veľkých firiem. Bol som v mnohých slovenských firmách. Myslím si, že firma, ktorá zamestnáva niekoľko tisíc ľudí nie je nejaká garážová firma. Dobre poznám majiteľa tej firmy, je to starý pán, ktorý nemá nič spoločné s pánom, ktorý je predmetom medializácie. Tá firma neurobila nič, môj postoj je taký ako doteraz," reagoval Fico. 

"Pokiaľ to Fico vníma, že je to v poriadku, tak je to skôr zrkadlo alebo obraz toho, ako vníma politickú kultúru. Tvrdiť, že kauza, ktorá sa objavuje v súvislosti s otváraním Kočnerových archívov sa netýka Smeru je naivná obhajoba," reagoval politológ Tomáš Koziak. 

Pozrite si celú tlačovú konferenciu Smeru-SD.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy