Oblačno
11°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Podľa informácií TV JOJ polícia zadržala v Rakúsku hľadaného Viliama Mišenku
Zdielať na

Podľa informácií TV JOJ polícia zadržala v Rakúsku hľadaného Viliama Mišenku

Mišenka pôvodne dostal 25 rokov, nakoniec jeho trest znížili na 23. Jeho komplic Ján Krajčík dostal doživotie. Mišenka ale na výkon trestu nenastúpil, odvtedy po ňom polícia pátrala.

BRATISLAVA / Podľa informácií TV JOJ sa polícii v Rakúsku vo štvrtok podarilo zadržať hľadaného Viliama Mišenku. Odpykávať si mal trest za úkladnú vraždu, v ktorej figuroval ako objednávateľ. Od marca 2018 bol na úteku.

Informáciu TV JOJ potvrdil hovorca policajného prezídia Michal Slivka. Bol zadržaný v Rakúsku u svojej dcéry. Zadržaný bol na základe európskeho zatýkacieho rozkazu. Bude vo vydávacej väzbe až do doby, kým ho Rakúšania nevydajú na Slovensko. 

Neskôr to polícia potvrdila aj na svojom facebooku. "Na vypátraní sa podieľalo aj pracovisko Interpol Bratislava. V najbližších dňoch ho bude čakať extradičné konanie, po ktorom nastúpi na 23 ročný trest odňatia slobody. Mišenka je ďalším kriminálnikom, ktorého úteku sa skončil vďaka operatívnej činnosti Policajného zboru v posledných rokoch. Jeho zatknutie môže byť odkazom pre ďalšie osoby utekajúce pred spravodlivosťou - každé skrývanie sa raz skončí," informovala polícia na facebooku.

"Gratulujem kolegom z cieľového pátrania k vypátraniu právoplatne odsúdeného spolupáchateľa úkladnej vraždy. Na úteku bol už po druhýkrát. Akonáhle to bolo možné, naši cieľoví pátrači začali pracovať na jeho zatknutí. Bola to náročná a mravčia policajná robota, ktorá sa úspešne skončila po viac ako dvoch rokoch. Nepochybujem, že na rade sú ďalší nebezpeční páchatelia, ktorých máme v merku. Život na úteku v strachu z vypátrania je nezávideniahodný," napísal vo svojom stanovisku odchádzajúci policajný prezident Milan Lučanský. 

"Vzhľadom na to, že bol vydaný európsky zatýkací rozkaz, tak to vnímam tak, že veci fungujú tak, ako majú," reagovala ministerka spravodlivosti Mária Kolíková. 

Viliam Mišenka mal v marci 2018 nastúpiť na výkon trestu, ktorý mu Najvyšší súd SR vymeral vo výške 23 rokov. Išlo o výbuch v topoľčianskej firme Euromont z roku 2009. 

Mišenka pôvodne dostal 25 rokov, nakoniec jeho trest znížili na 23. Jeho komplic Ján Krajčík dostal doživotie. Mišenka ale na výkon trestu nenastúpil, odvtedy po ňom polícia pátrala. "Dňa 20.3.2018 bolo vyhlásené pátranie po hľadanej osobe: Viliam Mišenka, 61- ročný, bytom Topoľčany. Pátranie bolo vyhlásené na základe Príkazu na dodanie do výkonu trestu odňatia slobody vydaného Najvyšším súdom SR v Bratislave," uviedla v marci 2018 hovorkyňa nitrianskej krajskej polície Božena Bruchterová. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy