Polojasno
15°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Jozef Majský nepoputuje z nemocnice do väzby. Rozhodol o tom český súd
Zdielať na

Jozef Majský nepoputuje z nemocnice do väzby. Rozhodol o tom český súd

Archívna reportáž

OSTRAVA / Potom ako v stredu zadržali v nemocnici v českom Šumperku Jozefa Majského na základe Európskeho zatýkacieho rozkazu, Krajský súd v Ostrave mal rozhodnúť o jeho predbežnej väzbe a následnom vydaní na Slovensko.

Majského však sudkyňa do predbežnej väzby nevzala. Na 1.júla je pritom vytýčný termín verejného zasadnutia na Slovensku."V túto chvíľu môžem povedať, že sudkyňa Krajského súdu v Ostrave naozaj nevzala MUDr. Ing. Jozefa Majského do predbežnej väzby. Túto informáciu mám sprostredkovanú od kolegu z Českej advokátskej komory, ktorý ho v tomto konaní zastupoval a žiadne ďalšie podrobnosti mi nie sú známe. Vo chvíli keď sa ich dozviem, keď získam rozhodnutie atď., určite sa rád vyjadrím," povedal právny zástupca Majského Peter Filip.

Na Najvyššom súde sa bude rozhodovať o odvolaní obžalovaného v kauze tunelovania nebankoviek Horizont Slovakia a BMG Invest. Súdne naťahovačky pritom trvajú už 18 rokov, pričom 74-ročnému Majskému hrozí 9-ročný trest. Jeho obhájca, ktorý potvrdil rozhodnutie Krajského súdu v Ostrave sa k dôvodom bližšie vyjadrí, až keď mu bude rozhodnutie doručené písomne. "Tak ako som skonštatoval v priebehu týždňa, neexistoval žiadny dôvod pre vydanie zatýkacieho rozkazu a už vôbec nie na vydanie európskeho zatýkacieho rozkazu, pretože predsednícčka senátu Najvyššieho súdu bola mnou od pondelka informovaná, kde sa Jozef Majský nachádza a z akých dôvodov. To znamená, nebol žiadny dôvod na vydávanie Európskeho zatýkacieho rozkazu,"  dodal Filip.

Približne 170 tisíc ľudí prišlo o peniaze s nádejou, že ich výhodne zúročia. Jedného dňa v roku 2002 však ostali dvere spoločností uzamknuté. Pozrite si archívnu reporáž o kauze spájanej s Jozefom Majským:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy