Zatiahnuté
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Žiadal od slovenských politikov 100 miliónov, inak ich zabije. Jozef P. (67) čelí vážnemu obvineniu
Zdielať na

Žiadal od slovenských politikov 100 miliónov, inak ich zabije. Jozef P. (67) čelí vážnemu obvineniu

Archívna reportáž

Polícia upozorňuje na kyberútoky

BRATISLAVA / Odbor kriminálnej polície Krajského riaditeľstva PZ v Bratislave spolu s policajtmi PPÚ Bratislava v piatok  krátko po 17:00 h  zadržala osobu podozrivú z obzvlášť závažného zločinu vydierania.

Policajti zadržali výpočtovú techniku a ďalšie listy, ktoré boli adresované verejne známym osobám. Prostredníctvom pošty mal muž zaslať zásielku do Kancelárie Národnej Rady. "Zásielka bola Národnej rade SR doručená dňa 16.06.2020 a obsahovala päť totožných listov, ktoré boli adresované predsedovi vlády SR , predsedovi ľavicovej politickej strany, podpredsedovi NR SR, predsedovi Najvyššieho súdu SR a Úradu vlády SR.  Pisateľ sa prostredníctvom listov mal vyhrážať, že popraví tieto osoby aj s ich rodinnými príslušníkmi ak nevyhovejú jeho požiadavke a to, že ak do piatich dní nevykonajú prevod 100 miliónov eur na bankový účet, ktorý v listoch uviedol," informovala polícia na v tlačovej správe.

 67- ročnému mužovi z Rožňavy podľa polície, týmto vyčíňaním hrozí trest odňatia slobody na dvadsať až dvadsaťpäť rokov prípadne doživotie a v súčasnosti krajský vyšetrovatel vzniesol obvinenie a pracuje na návrhu väzobného stíhania. Muža pre jeho zdravotný stav umiestnili do jedného zo zdravotníckych zariadení.

"Aj tento prípad je dôkazom, že Policajný zbor nepodceňuje akékoľvek hrozby a proti ich autorom bude vždy postupovať nekompromisne, v súlade so zákonom," dodáva polícia.

Matka šéfa SIS našla v schránke obálku s nábojmi. Pozrite si reportáž:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy