Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Muž sa vydával za vojenského lekára z Afganitstanu. Barbora z Nitry prišla o tisíce eur
Zdielať na

Muž sa vydával za vojenského lekára z Afganitstanu. Barbora z Nitry prišla o tisíce eur

CHOČA / Zoznámila sa s mužom cez sociálnu sieť a prišla o peniaze. Muž sa vydával za vojenského lekára z Afganistanu. Tvrdil, že jej poslal balík, v ktorom sú uložené peniaze. Od ženy však vopred vylákal 3-tisíc eur.

Všetko sa začalo komunikáciou na sociálnej sieti. Slečnu Barboru, zhruba pred dvomi mesiacmi oslovil muž, ktorý tvrdil, že pracuje ako lekár v zahraničí. "Za vojaka, za lekára, že on pracuje v misií a on je ortopedický chirurg." 


Muž, Barbore písal o živote a postupne sa s ňou zbližoval. Podľa správ je jasné, že komunikoval cez prekladač. City ženy, ale i jej dôveru si postupne získal na svoju stranu. "On mi vypisoval, že má ženu, že má dcéru, že ma má rád a prišiel by na Slovensko a tu bude bývať," uviedla podvedená.


Údajný vojak, napokon hovoril o tom, že dostal v práci veľa peňazí a chce ich Barbore poslať, keďže nemá nikoho. Hotovosť, vraj uložil do balíka. Po niekoľkých dňoch žena dostala e-mailom správu, že zásielka je na ceste ale musí zaplatiť poplatok. "Mám zaplatiť 3 000 eur a že ten balík mi pošlú tak ja som im zaplatila 3 000 a čakala," povedala Barbora. Potom prišiel ďalší mail, že v balíku je veľa peňazí a treba zaplatiť ešte 30-tisíc eur. Barbora si až vtedy uvedomila, že ide o podvod. "Človek chce pomôcť a teraz som prišla o peniaze," skonštatovala.


Barbora, však nie je jediná čo takto naletela. Na sociálnych sieťach je množstvo falošných profilov. Muži, sa vydávajú za vojakov, pilotov či námorníkov s jediným cieľom. Získať si dôveru žien a vylákať peniaze.
Barbora prípad oznámila na polícii, ktorá sa ním zaoberá. "Polícia prijala v tejto súvislosti oznámenie a vec bola pridelená vyšetrovateľovi, ktorý jej okolnosti vyšetruje," oznámila policajná hovorkyňa Renáta Čuháková.

Koronavírus priniesol aj mnohé hoaxy. Pozrite si reportáž: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy