Jasno
Bratislava
Valér
18.4.2024
Rodinná prechádzka v Nitre sa skončila drámou. Padajúci konár zranil matku, kým otec s dieťaťom stihli odskočiť
Zdielať na

Rodinná prechádzka v Nitre sa skončila drámou. Padajúci konár zranil matku, kým otec s dieťaťom stihli odskočiť

NITRA / V parku na Sihoti v Nitre zasiahol rodinu s dieťaťom padajúci konár, ktorý zlomil aj lavičku. Časť stromu zasiahla 42-ročnú ženu. Muž ani dieťa sa nezranili. Pred deviatimi mesiacmi došlo v meste pod Zoborom podobný prípad. Padajúci strom zasiahol 14ročného chlapca, ktorý neprežil.

Konár zo zhruba 100 ročného stromu sa zrútil rovno na chodník. Okolo práve prechádzala rodina s dieťaťom. V Nitre, bolo v tom čase slnečné počasie a podľa svedkov nefúkal v parku ani vietor. Všetko bolo také nečakané, že rodina nestihla urobiť nič. Ženu, konár zasiahol a v poslednej chvíli zabránila tomu, aby sa nezrútil aj na dieťa. "Otec sa stihol uhnúť ale mama s tým dieťaťom nie stihla ho akurát odhodiť," uviedol jeden zo svedkov nešťastia. 

Obrovský konár ženu zavalil. Okolo sa hneď zbehli ľudia, ktorí boli v parku. Na prechádzke bol aj záchranár a hneď jej poskytol prvú pomoc.  "Ona ležala na zemi nikto nevedel či žije alebo nie potom sa našťastie prebrala," porozprával svedok.

Ženu so zraneniami záchranári previezli do nemocnice. "Ona omdlela nič si nepamätala, pýtala sa na dieťa čo sa s ním stalo a aj sa pýtala čo sa stalo," dodáva okoloidúci. Hovorkyňa nitrianskej nemocnice Tatiana Timková potvrdila pre TV JOJ, že žena má mnohopočetné zlomeniny, otras mozgu a čaká ju operácia. Jej stav je však už stabilizovaný. 


Okolie stromu, je momentálne označené páskou. Podľa zástupcov mesta, Sofora japonská vyzerá byť v poriadku a aj napriek tomu sa konár zrútil. "Po vizuálnej obhliadke strom nejaví nijaké známky ale každopádne budeme robiť dendrologický prieskum, aby sme zistili čo sa stalo," povedal  Henrich Varga z mestského úradu v Nitre.​Mesto sa rozhodlo po incidente park uzavrieť.


Aj minulý rok v septembri sa pri rieke Nitra sa zrútil konár stromu na skupinku žiakov, ktorí tadiaľ prechádzali. Bolo to však pod vplyvom silného vetra. Dve deti sa zranili a 14 ročný Patrik zomrel.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy