Zatiahnuté
Bratislava
Jela
19.4.2024
Proces v kauze vraždy Basternáka pokračoval: Vypovedala veštica, ku ktorej chodila Zsuzsová po rady
Zdielať na

Proces v kauze vraždy Basternáka pokračoval: Vypovedala veštica, ku ktorej chodila Zsuzsová po rady

BANSKÁ BYSTRICA / Špecializovaný trestný súd v Banskej Bystrici vo štvrtok - tretím dňom, pokračoval v procese s trojicou obžalovanou z vraždy hurbanovského exprimátora. Vypovedala vdova po zavraždenom, ale aj veštica. K nej chodievala Alena Zsuzsová pravidelne po rady.

Pojednávanie ráno narušil anonym, ktorý na súde nahlásil bombu. Policajti museli budovu prehľadať, svedkovia, vrátane veštice, ktorú navštevovala Alena Zsuzsová, zatiaľ čakali na ulici. S hodinovým meškaním sa napokon posadila na lavicu svedkov. Veští z kariet a Zsuzsová k nej chodievala pravidelne. "Ona bola milá žena, nevyzerala na to, že by bola vrahyňa," opísala Zsuzsovú veštica Rozália Herdová. 

Pýtala sa jej na bežné veci, zdravie, peniaze či obchodné záležitosti. Strach z nej vraj veštica nikdy nemala.


Radiť sa s ňou chodieval aj Zoltán Andruškó, pýtal sa jej aj na Zsuzsovú a či mu od nej nehrozí nebezpečenstvo. Veštila však aj ďalším obžalovaným, Vladimírovi Mosnárovi, ktorého priviedla Zsuzová, ale aj Romanovi Ostružlíkovi.

"Alenka chodila raz mesačne, Ostružlík bol tak dva- trikrát, ale že by boli vrahovia, to nepovedali. Teraz keď človek vidí televíziu sa aj pohrozí, že či je to pravda alebo nie," povedala na súde veštica. 

Veštiť mala aj rodine exprimátora

 "Neodznela žiada informácia, ktorá by Alenu Zsuzsovú spájala so skutkom. Veštila jej bežne, ale nikdy nehovorili o žiadnych skutkoch," vyjadril sa obhajca Štefan Neszméry. Stretla sa však aj s príbuznými po zavraždenom hurbanovskom primátorovi Lászlóovi Basternákovi. "Tvrdila, že veští z kariet, že vyveštila Basternákovcom, že kto je vrah, je to pritiahnuté za vlasy, ja tomu neverím," podotkol obhajca obžalovanej Zsuzsovej. 

Výpoveď manželky zavraždeného

Po nej na pojednávaní vypovedala vdova po zavraždenom primátorovi. Ako dnes vypovedala, pred mužovou smrťou nevedela kto Alena Zsuzsová je. Hoci jej auto videli na viacerých miestach v Hurbanove. Až po mužovej vražde sa jej prišla Zsuzsová predstaviť do lekárne, kde pracovala a ponúkala jej pomoc pri organizovaní aktivít. "Jednu vec si myslím, že žijeme v hroznom svete keď sa toto deje," povedala Ildikó Basternák, vdova.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy