Zatiahnuté
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Zadržaní autičkári sú už obvinení. Na čele organizovanej skupiny mal byť policajný funkcionár
Zdielať na

Zadržaní autičkári sú už obvinení. Na čele organizovanej skupiny mal byť policajný funkcionár

HORNÁ NITRA / V utorok policajti NAKA rozbili na Hornej Nitre organizovanú skupinu autičkárov. V cele skončili aj traja kriminalisti z Partizánskeho, zamestnanec kontroly originality, či okresného úradu. Podľa prokurátora kradli autá, falšovali doklady a potom ich predávali.

Polícii sa podarilo rozbiť organizovanú skupinu autičkárov. V putách skončilo 13 ľudí. Prokurátor podal návrh na vzatie do väzby na ôsmych z nich. "Sú obvinení z legalizácie príjmu z trestnej činnosti a dve osoby aj zo zneužívania právomoci verejného činiteľa," informoval Vlastimil Krokvička z Krajskej prokuratúry Trenčín. 

V putách skončili aj traja kriminalisti z polície v Partizánskom. Jedným z nich je dokonca ich šéf. Toho odviedli do cely rovno z kancelárie. Podľa informácií TV JOJ z prostredia vyšetrovania mal celú skupinu riadiť práve on a jeden zo zadržaných autičkárov.

"Obvinení ako členovia organizovanej skupiny mali zadovažovať odcudzené motorové vozidlá, vrátane motocyklov, tieto uschovávať, pozmeňovať ich vzhľad a identifikačné údaje s cieľom ich zápisu do evidencie príslušným orgánom policajného zboru, pričom tieto vozidlá predávali ďalším osobám," pokračuje Krokvička. 

Policajti zadržali množstvo áut po celom Slovensku, ich majitelia ani len netušili, že pochádzajú z trestnej činnosti. "Je veľa ľudí, ktorí teraz prídu o svoje autá. Tieto vozidlá, ktoré boli ukradnuté, policajti a úradníci zlegalizovali a doplatili na to ľudia," vraví Štefan Farkaš z HAKA: 

Počas akcie, na ktorej sa podieľali aj policajti z Interpolu a zo susedného Rakúska, zaistili 20 áut, ďalších, minimálne tridsať, zaisťovať budú. Na súd dnes predviedli nielen autičkárov, ale aj pracovníka kontroly originality, či okresného úradu.

Šiesti z predvedených mužov odmietli pred policajtmi vypovedať. Do reči im nebolo ani vo štvrtok. Sudca ich vypočul a zajtra rozhodne o tom, či poputujú do väzby. Hrozí im 12 rokov za mrežami. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy