Jasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Hrozí v Prešove dopravný kolaps? Najvyťaženejší most mesta je v zlom technickom stave
Zdielať na

Hrozí v Prešove dopravný kolaps? Najvyťaženejší most mesta je v zlom technickom stave

PREŠOV / Prešovskí mestskí poslanci upozorňujú na najvyťaženejší most v meste. Je v zlom technickom stave. Napriek tomu, že podľa poslancov je oprava nevyhnutná, doteraz sa na ňu nenašli peniaze.

Dopravná situácia na moste je vážna. V Prešove je to jeden z hlavných dopravných ťahov. Okrem množstva áut tadiaľto premáva aj autobusová doprava a most využívajú aj chodci. "Záťaž na tomto moste je obrovská, každý deň dostáva zabrať. Je to najvyťaženejší most v Prešove," skonštatoval mestský poslanec Miroslav Benko.

Pre zlý technický stav mosta bola na tomto úseku znížená maximálne povolená rýchlosť a nedávno tu pribudol aj zákaz pre nákladné vozidlá. "Tridsiatku sme tam dávali už skôr, už v roku 2011 bol robený posudok a stav mosta bol nevyhovujúci," povedala primátorka Prešova Andrea Turčanová 


Podľa nového posudku je stav mosta na stupnici od 1-7, na päťke, čo znamená zlý technický stav. Finančný odhad na opravu mosta sú takmer dva milióny eur a ďalší milión by malo zaplatiť mesto železniciam za výluku na železničnej trati, ktorá je priamo pod mostom takže by musela byť obmedzená aj železničná doprava. "Ja som sa dokonca už v auguste minulého roka obrátila na Ministerstvo dopravy so žiadosťou, aby výluku financoval štát lebo si myslím, že zlý stav bol spôsobený tým, že mesto nemalo obchvaty a ťažká kamiónová doprava jazdila cez tento most," dodáva primátorka.

​Počas pandémie koronavírusu sa zastavili aj aktivačné práce. Keďže sa opatrenia zmiernili, s pomocou sa mohlo začať. Pozrite si reportáž:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy