Oblačno
Bratislava
Soňa
28.3.2024
V popradskom paneláku hrozil výbuch plynu
Zdielať na

V popradskom paneláku hrozil výbuch plynu

POPRAD / Vyšerovateľ kriminálnej polície v Poprade obvinil 57-ročného muža z prečinu všeobecného ohrozenia. Na sporák si dal zohriať jedlo a z bytu jednoducho odišiel. Následne sa chodbami bytovky na sídlisku Juh začal šíriť silný plynový zápach.

​Plyn unikal zo sporáka v byte na siedmom poschodí, ako pre TV JOJ povedali susedia, bolo ho cítiť na viacerých poschodiach, tak zaramovali hasičov a políciu. Hasiči vošli do bytu, vypli plyn a otvorili okná. Ak by nezasiahli včas, podľa polície hrozil výbuch. Namerané hodnoty aj po čiastočnom vyvetraní mali takú koncentráciu plynu, ktorá predstavovala výbušnú zmes. Majiteľ bytu nebol doma. Postavil si jedlo a odišiel. Plameň zhasol a plyn unikal.

Popradskí policajti muža za pár minút vypátrali a zadržali. Po vypočutí a následných úkonoch ho vyšetrovateľ obvinil z prečinu všeobecného ohrozenia. Sudca 57-ročného muža poslal do väzby.

Výbuch plynu v Prešove chytil za srdce mnohých Slovákov. Spolu vyzbierali neuveriteľnú sumu. Viac sa dozviete v nasledujúcom VIDEU:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy