Zatiahnuté
11°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Desiatky hasičských zásahov po tragickom výbuchu bytovky v Prešove. Ľudia prežívajú obrovský strach
Zdielať na

Desiatky hasičských zásahov po tragickom výbuchu bytovky v Prešove. Ľudia prežívajú obrovský strach

PREŠOV / Výbuch bytovky v Prešove vystrašil aj tých, ktorí v Prešove nebývajú. Ľudia majú väčší strach a rešpekt. Dokazujú to aj výjazdy hasičov, nezriedka neopodstatnené. Hasiči však veria, že to ľudí v prvom rade prinúti k tomu, aby si dali do poriadku dôležité revízie a v prípade bytoviek kontrolovali aj samotných správcov.

Na prešovskej hasičskej stanici sa ozvalo hlásenie o úniku plynu v čase, keď hasičov oceňovala ministerka vnútra práve za zásah na Mukačevskej ulici v Prešove. Iba 6 dní po tragickom výbuchu sa slávnostný nástup zmenil na zásah v priamom prenose. Našťastie, to nebolo tak vážne. Z paneláka číslo 7 na Mukačevskej ulici ostali len základy. Je to tragédia, ktorá zasiahla nielen prešovským sídliskom. Ľudia sú po nej opatrnejší a v strehu.

​Hasiči zasahovali aj na bytovke neďaleko hasičskej stanice. Pri zásahu museli násilne otvoriť dvere na jednom z bytov, v ktorom majiteľ zrejme zabudol zapnutý plyn. Od tragédie sú to desiatky podobných zásahov. "Za posledné obdobie evidujeme už 40 výjazdov," uviedol hovorca KR HaZZ Prešov Peter Kovalík.

"Hasičský a záchranný zbor eviduje mierny nárast bezdôvodných výjazdov v súvislosti s únikom plynov. Občania sú takí podozrievavejší. Viac si všímajú okolie a častejšie volajú príslušníkov hasičského zboru k udalostiam, kde sa im zdá, že došlo k úniku plynu," povedala Silvia Jančovičová, prezídium Hasičského a záchranného zboru.

Výbuch v Prešove zasiahol aj do života obyvateľov okolitých bytoviek. Viac sa dozviete vo VIDEU:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy