Polojasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Skelet starej rozostavanej nemocnice na Rázsochách je úplne odstránený
Zdielať na

Skelet starej rozostavanej nemocnice na Rázsochách je úplne odstránený

BRATISLAVA / Skelet na bratislavských Rázsochách je odstránený. V piatok o tom informovala hovorkyňa Ministerstva zdravotníctva SR Zuzana Eliášová.

"Nasledovať bude búranie podpovrchových priestorov, rekognoskácia a skúšky základových dosiek pod najväčšími objektami," uviedol predseda vlády Peter Pellegrini, ktorý riadi aj ministerstvo zdravotníctva. Stále prebieha spracovanie betónu, železa, triedenie odpadov, odvoz odpadov, vývoz betónového recyklátu a železa. Práce podľa rezortu pokračujú v súlade s harmonogramom.

Búracie práce skeletu nemocnice na Rázsochách odštartovali v polovici augusta minulého roka. Premiér Peter Pellegrini pri oficiálnom začatí prác vyzval lekárov, ktorí chcú robiť špičkovú medicínu a výskum, aby nepodľahli tlaku, ktorý na nich možno bude vyvíjaný, a neodišli z fakultných nemocníc do súkromnej novovybudovanej nemocnice.

"Aj týmto počinom im dávame jasný signál, že už to dnes nie je len o slovách, ale o konkrétnych činoch. A Bratislava, hoci trochu neskôr, ale novú národnú, koncovú univerzitnú nemocnicu mať bude," povedal Pellegrini. Začiatok výstavby nemocnice sa odhaduje v roku 2022 a dostavba je plánovaná na rok 2024.

Premiér Peter Pellegrini spustil búracie práce na skelete nemocnice na bratislavských Rázsochách. Nová nemocnica má na tomto mieste stáť okolo roku 2024. Viac sa dozviete vo VIDEU:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy