Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Kiska prišiel na NAKA vypovedať kvôli zverejneným videám
Zdielať na

Kiska prišiel na NAKA vypovedať kvôli zverejneným videám

Google News Button Sledovať správy

BRATISLAVA / Exprezident Andrej Kiska prišiel v piatok ráno vypovedať k zverejneným videám o ňom a kúpe pozemkov v Tatrách. Polícia ho nepredvolala, vypovedať prišiel z vlastnej iniciatívy.

Exprezident ešte vo štvrtok večer v relácii Na hrane uviedol, že v piatok ráno pôjde vypovedať na NAKA. Dôvodom boli kompromitujúce videá, ktoré mali zdiskreditovať jeho osobu. V relácii TV JOJ tiež niekoľkokrát zdôraznil, že za videami stojí vládna strana Smer-SD.


„Videli sme zinscenované video a videli sme zostrihané video. Do volieb je pár dní, Smer pokračuje vo svojej antikampani a mňa doteraz nikto nevypočul,“ vyjadril sa v piatok pred novinármi Kiska. Exprezident zároveň priniesol v obálke meno politika, ktorý má celú záležitosť na svedomí.


Líder strany Za ľudí pred médiami konkrétne meno neprezradil. Zopakoval však, že ide o poslanca Smeru. Mužom zákona odniesol aj informácie od etických hekerov. „Keď všetci vieme, koľko je do volieb, ako je možné, že polícia nezasiahne?“ vyjadril sa Kiska.


„Týždeň som vyzýval políciu, aby ma v tejto súvislosti vypočula, keď to neurobila, prišiel som sám," uviedol pred novinármi tesne predtým, ako vošiel do budovy Policajného prezídia SR.

Kiska očakáva rýchle jednanie policajtov


"Pred chvíľou som vyšetrovateľovi dodal všetky informácie, ktoré viem. Všetko o tom, aké sú indície, dodal som poslanca národnej rady, dostal som informácie, ktoré mám aj od etických hekerov. Očakávam, že táto špinavá kampaň bude odhalená, čím skôr," uviedol Kiska, keď opúšťal budovu policajného prezídia. "Meno neprezradím, na polícii povedali, že budú konať a ja budem čakať na ďalšie kroky," rázne uzavrel exprezident.


V súvislosti s kauzou pozemkov vyšli na verejnosť dve videá

Z anonymného zdroja prišli do médií už dve videá. Prvé video zachytáva rozhovor Kiskovho bývalého obchodného partnera Michala Šuligu a známej postavy napojenej na severoslovenské podsvetie Milana Reichela. V druhom videu vystupuje samotný Kiska v rozhovore so Šuligom, cez ktorého pred rokmi kúpil sporné pozemky v obci Veľký Slavkov.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy