Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
U ženy z Číny, ktorú hospitalizovali v Nitre, sa koronavírus nepotvrdil
Zdielať na

U ženy z Číny, ktorú hospitalizovali v Nitre, sa koronavírus nepotvrdil

NITRA / U pacientky z Číny, ktorú v stredu previezli z Nových Zámkov na infekčnú kliniku v Nitre, sa koronavírus nepotvrdil. Podľa informácií televízie JOJ by ju mali čoskoro pustiť domov.

Tridsaťjedenročnú ženu, ktorá sa v januári vrátila z Číny, hospitalizovali v stredu na infekčnej klinike v Nitre s podozrením na koronavírus. Ten sa nakoniec u nej nepotvrdil. "Môžeme prehlásiť, že výsledky boli negatívne a koronavírus sa nepotvrdil," uviedla pre TV JOJ hovorkyňa nemocnice v Nitre, Tatiana Timková.

Žena prišla na urgentný príjem v Nových Zámkoch, odkiaľ ju previezli do Nitry. Ten po jej odchode uzavreli a začali dezinfikovať. Žena, mala zvýšenú teplotu a popisovala, že ju svrbia dlane. 10 januára prišla z Číny na Slovensko z rizikovej oblasti. Vzniklo podozrenie na koronavírus a včera ju za prísnych bezpečnostných opatrení previezli do nemocnice. 

Lekári sa v tomto prípade borili aj s jazykovou bariérou, keďže pacientka neovláda Slovenčinu. Prednostka kliniky nám povedala, že s ňou komunikovala napríklad pomocou mobilnej aplikácie.

V nemocnici dnes mali aj cvičenie ako postupovať v prípade podozrenia na koronavírus. Všetko prebiehalo systematicky. Figurantka dostala ochranné oblečenie a rúško. Rovnako tak ja personál, a po prvotnom vyšetrení bola prevezená na infekčnú kliniku do karantény.

Televízii JOJ sa príchod pacientky podarilo nakrútiť.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy