Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Začiatkom týždňa sa počasie výrazne zmení. Pozor si dajte na silný vietor
Zdielať na

Začiatkom týždňa sa počasie výrazne zmení. Pozor si dajte na silný vietor

BRATISLAVA / Na začiatku nového pracovného týždňa sa u nás bude počasie výrazne meniť. Počasie začne ovplyvňovať postup tlakovej níže od západu cez naše územie. Pozor ale na poriadny vietor.

Už v noci na pondelok začne silno fúkať, v nárazoch najmä v severnej polovici až do 80 km/h. Vietor bude postupne v pondelok silnieť, meniť svoj smer z juhovýchodného na juhozápadný až západný a dosiahne postupne priemernú rýchlosť okolo 50 km/h. a v nárazoch postupne na juhozápade, západe, ale aj v okolí Malej a Veľkej Fatry, na severe Oravy, či na Liptove až 90 -100 km/h. "Tlaková níž prinesie postupne veľa oblačnosti a na mnohých miestach sa objavia zrážky, v noci môžu lokálne aj namŕzať. Cez deň od asi 700 m môže aj snežiť," informovala meteorologička Miriam Jarošová z Najlepšieho počasia TV JOJ.  Výrazne sa oteplí najmä na juhozápade a juhu stredného Slovenska, kde bude maximálna teplota od 9 až do 15-16°C. Na zvyšku nášho územia bude teplomer ukazovať od 3 do 9°C.

Pozor na silný vietor

Veľmi silný vietor bude na horách. Priemerná rýchlosť bude okolo 70 km/h, čo je víchrica, ale v nárazoch viac ako 110 km/h. "Silno veterno bude aj u našich susedov, či už v Čechách, v Rakúsku, Poľsku, ale aj v Maďarsku. Buďte na cestách opatrní v priestore celej strednej Európy!," upozornila meteoguru Jarošová. Po prechode studeného frontálneho rozhrania sa dostaneme v ďalších dňoch do prúdenia od severu až severozápadu. Dážď sa bude od asi 500-600 m meniť na sneh, na severe sa aj citeľnejšie ochladí. Vietor ale bude slabnúť iba pomaly.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy