Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Lovci lebiek zadržali nebezpečného Slováka. Briti ho hľadali pre znásilnenie
Zdielať na

Lovci lebiek zadržali nebezpečného Slováka. Briti ho hľadali pre znásilnenie

BRATISLAVA / Traja Slováci koncom minulého roka mali niekoľkokrát znásilniť ženu vo Veľkej Británii. Dvoch z nich sa miestnej polícii podarilo zadržať. Tretí, najmladší z nich, sa ukrýval na Slovensku.

Lovcom lebiek - a teda policajtom z Prezídia policajného zboru, sa pred troma dňami podarilo zadržať hľadaného 20-ročného Štefana z Krompách.

Minulý rok 6. novembra mal podľa miestnej polície spoločne s ďalšími dvoma mužmi v jednom z parkov v meste Shelton, okolo pol siedmej podvečer napadnúť ženu, pričom ju niekoľkokrát znásilnili. Dvoch mužov, ktorými by mali byť tiež Slováci - 38-ročného Ondreja K. a 39-ročného Júliusa H., policajti krátko po incidente zadržali. 20-ročný Štefan H. bol na úteku. Preto bol na neho vydaný orgánmi zo Spojeného kráľovstva zatykač. Obvinený je zo spáchania dvoch trestných činov - a to zločinov znásilnenia.

Facebook Polícia SR

"Štefan H. po návrate na Slovensko urobil také opatrenia, aby sťažil prácu našim pátračom. Tým sa to napriek jeho snahe podarilo operatívno - pátracou činnosťou dotiahnuť až do úplného konca. Identifikovali miesto, kde sa nachádza osoba. Tá sa nachádzala u jeho známeho v meste Krompachy, kde ho ustálili a následne 3. februára zadržali," uviedol hovorca prezídia PZ SR Michal Slivka.

Po splnení všetkých podmienok v rámci vydávacej väzby skončí zadržaný mladík vo Veľkej Británii, kde budú miestne súdy rozhodovať o jeho budúcnosti. Za jeho skutky mu tam hrozí doživotie.

Lovci lebiek zadržali Slováka, bol na neho vydaný európsky zatykač. Viac sa dozviete vo VIDEU:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy