Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Dve žiačky sa rozhodli ujsť zo školy cez okno. Po páde z niekoľkých metrov skončili v nemocnici
Zdielať na

Dve žiačky sa rozhodli ujsť zo školy cez okno. Po páde z niekoľkých metrov skončili v nemocnici

TERŇA / Nechcelo sa im zostať po škole, a tak sa rozhodli ujsť. Dve žiačky z obce Terňa na východe Slovenska sa pokúsili utiecť cez okno. Trieda sa nachádza na prvom poschodí. Po páde z niekoľkých metrov skončili v nemocnici a jedna musí nosiť korzet. Zaujímavosťou je, že dievčatá sú nielen spolužiačky, ale aj nevlastné sestry.

Najprv na radiátor, potom cez okno, tak na striešku a napokon zoskočili dole. No dievčatá teraz hovoria, že sa pošmykli a vypadli. "Nechceli sme zostať po škole. Stúpli sme na okno, ja som sa pošmykla, spadla a zachytila tú druhú,"  vyjadrila sa jedna zo žiačok šiesteho ročníka Daniela. Bolo to na konci prestávky, keď zazvonilo na ďalšiu hodinu. Vyučovanie im ešte neskončilo. Učiteľka, ktorá mala službu na chodbe sa išla pripraviť na svoju hodinu. Dievčatá podľa všetkého využili ten čas a vbehli do triedy, v ktorej byť nemali. Potom ako otvorili okno ich nezastavili ani tam sediaci žiaci. Ich rodičia si myslia, že zlyhali aj učitelia.

"Oni bol pod dozorom v škole," povedala Danielina stará mama Viera. "To odmietam, to kategoricky odmietam, lebo potom to doženieme do absurdnosti. Ako môžeme zabrániť niekomu urobiť iracionálny skutok?" skonštatovala riaditeľka ZŠ s MŠ Terňa Zuzana Poklembová. Učitelia v základnej škole mali po incidente aj poradu. Niektorí sa už teraz obávajú, že okrem kľúčov budú do tried nosiť aj kľučky od okien, aby mohli poprípade aj vetrať. "Do akej miery budú školy zodpovedné za bezpečnosť žiakov, žiačky porušili školský poriadok," vyjadrila sa riaditeľka školy.

Na niektorých oknách na druhom poschodí už preventívne niektoré kľučky chýbajú. Škola sama na prípad upozornila aj políciu. Tá začala trestné stíhanie pre ublíženie na zdraví. Riaditeľka je presvedčená, že oni nič nezanedbali. Jedna zo žiačok sa na konci rozhovoru za svoje konanie ospravedlnila.

Učiteľ surovo vyvliekol žiaka z triedy. Viac sa dozviete vo VIDEU:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy