Jasno
11°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Nebezpečná poľadovica si na Slovensku vybrala svoju daň. Smrť po páde na zľadovatelom chodníku
Zdielať na

Nebezpečná poľadovica si na Slovensku vybrala svoju daň. Smrť po páde na zľadovatelom chodníku

KOŠICE / Silná poľadovica v Košiciach má podľa všetkého prvú obeť. Po páde na ľade si 59-ročný muž zranil hlavu. Jeho stav si vyžiadal operáciu a pár dni nato zomrel. Príbuzní sa rozhodli kontaktovať právnika.

Silná poľadovica spred niekoľkých dní si vyžiadala jeden ľudský život. Paradoxom je, že sa celý incident odohral priamo pod oknami primátora mesta. Pán Jozef Lipták bol aktívny človek a členom košickej hasičskej dychovky. "Pred dvoma dňami hrala dychovka pri príležitosti udeľovania cien mestským policajtom a on bol manažérom tejto dychovej hudby. Takže teraz jeho cesta viedla na magistrát s faktúrou za toto vystúpenie," povedal syn zosnulého Matej Lipták.

​Pán Lipták sa nešťastne pošmykol na zľadovatenom chodníku a spadol na zem. S poranenou hlavou bol prevezený do nemocnice, kde musel podstúpiť operáciu. "Jeho stav bol naďalej vážny. Bol navyše pripojený na umelo-pľúcnu ventiláciu. A žiaľ, napriek snahe našich zamestnancov svojim zraneniam v pondelok podľahol," uviedla hovorkyňa UNLP Košice Ivana Vaněková. Príbuzní sa rozhodli, že tragickú udalosť budú riešiť trestno-právnou cestou. "Polícia v tejto súvislosti prijala trestné oznámenie a vo veci už koná," povedala hovorkyňa KR PZ Košice Lenka Ivanová.

​"V prvom rade vedenie mesta vyjadruje úprimnú sústrasť pozostalým a rodine obete tejto tragédie. Vzhľadom na to, že prebieha vyšetrovanie tohto prípadu, tak je predbežne hovoriť o tom, aké boli príčiny alebo okolnosti tejto tragédie," skonštatoval hovorca mesta Košice Vladimír Fabian. Zimná údržba v Košiciach je pritom často diskutovanou témou.  "Mali by byť čistené všetky chodníky - to je jedna vec a druhá vec je aj tá, že nikto nebráni primátorovi mesta tomu, aby si objednal širší objem a rozsah zimnej údržby," zhodnotil poslanec mesta Košice Michal Djordjevič.

Nebezpečná poľadovica sa tvorila na území celého Slovenska. Len na východe krajiny zaznamenali záchranári až 195 pádov na ľade. Viac a dozviete vo VIDEU:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy