Skoro jasno
11°
Bratislava
Valér
18.4.2024
Pre silnú poľadovicu sú záchranári od rána v pohotovosti. Ošetrili už desiatky ľudí
Zdielať na

Pre silnú poľadovicu sú záchranári od rána v pohotovosti. Ošetrili už desiatky ľudí

PREŠOV / Silná poľadovica sa vo štvrtok podpísala pod nejednu dopravnú nehodu. V Prešove a v okolí každú chvíľu pribúdali od skorého rána informácie o ďalších a ďalších havarovaných autách. V pohotovosti sú všetky záchranné zložky. Lekári v prešovskej nemocnici už v súvislosti s poľadovicou ošetrili takmer desiatky ľudí. Veľké problémy dostať sa k požiaru mali pre poľadovicu aj hasiči.

Cesty aj chodníky v Prešove a v okolí boli od skorého rána doslova ako zrkadlo. Problémy mali nielen vodiči, ale aj chodci. Mnohí sa napriek aj opatrnej chôdzi nevyhli pádu. Záchranári každú chvíľu privážali do nemocnice zranených ľudí ošetrili ich viac ako 40, 

Jednoduché to nemali hasiči zasahujúci pri požiari. V osade v Chminianskych Jakubovanoch museli na zľadovatenej ceste odstaviť autá a ďalej pokračovať pešo. Dom, ktorý horel, bol až približne o 200 metrov ďalej. Aj pešo mali hasiči čo robiť, aby sa dostali až k miestu požiaru. Každý krok predstavoval na mieste bez akéhokoľvek posypu, pre všetkých naokolo, riziko pádu.

 A takto už vyzerala jedna z nehôd - osobné auto vrazilo na jednej z prešovských križovatiek do svetelnej signalizácie. Krátko na to pribúdali ďalšie nehody či škodové udalosti. Jedna sa stala na prešovskom sídlisku, kde auto vyletelo z cesty. Na poľadovicu doplatil aj vodič v Kendiciach neďaleko Prešova. S autom vrazil do oplotenia okolo miestneho kostola.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy