Jasno
Bratislava
Jozef
19.3.2024
TV JOJ EXKLUZÍVNE: U Dobroslava Trnku zasahovali policajti. Kontrolovali mu zbrane
Zdielať na

TV JOJ EXKLUZÍVNE: U Dobroslava Trnku zasahovali policajti. Kontrolovali mu zbrane

BRATISLAVA / U bývalého generálneho prokurátora Dobroslava Trnku zasahovala polícia. Podľa informácií TV JOJ mu kontrolovali jeho zbrane. Medzi nimi aj samopal, ktorý mal podľa zdroja TV JOJ odložený v trezore na prokuratúre. Informácie televízii JOJ potvrdila polícia, ale aj samotný Trnka.

Bývalý generálny prokurátor Dobroslav Trnka mal všetky zbrane v legálnej držbe. Polícia potvrdila, že mu ich skontrolovala. O Dobroslavovi Trnkovi je známe, že je vášnivým strelcom. Je majiteľom 4 legálnych strelných zbraní. Podľa informácií Televízie JOJ ich po zverejnení nahrávky údajného rozhovoru Kočner Trnka, chceli vidieť policajti. Trnka ale tvrdí, že on ich chcel dať na políciu sám a dobrovoľne.

"Keďže som chorý, došli skontrolovať držbu a uskladnenie. A všetky zbrane som odovzdal," uviedol pre TV JOJ Trnka. Problémom však bolo, že všetky neboli uskladnené tak, ako majú byť. Jednu zo zbraní si odložil v trezore. Priamo na prokuratúre, kde momentálne pracuje.

Redaktor TV JOJ: Bol to samopal?
D.Trnka: Nie, nie, nie. Je to definované ako guľová zbraň vzor 58 tuším.
Redaktor TV JOJ: Čiže samopal upravený na športovú streľbu?
D.Trnka: Áno, presne tak.

Vypočujte si celý rozhovor s bývalým generálnym prokurátorom Dobroslavom Trnkom:

​Tento typ zbrane bol už niekoľkokrát v minulosti zneužitý a prerobený na streľbu dávkami. Napríklad pri masakri v Devínskej Novej Vsi. Podľa zákona aj preto musí byť za prísnych podmienok odložená v trezore len na strelnici, kde sa používa. V Trnkovom prípade to tak nebolo. On si ju odložil vo svojej kancelárii v trezore na prokuratúre.

"Polícia prijala podnet, ktorý po preverení vyhodnotila ako priestupok na úseku zbraní a streliva," informoval policajný hovorca Michal Slivka. Generálna prokuratúra na otázku, či smie mať upravenú útočnú pušku prokurátor v práci v trezore neodpovedala. Trnka v tom však problém nevidí. Hovorí, že to bolo pre to, že ju chcel na druhý deň odovzdať. "Ja som si ju vyzdvihol z toho miesta, kde bola uložená. A išiel som ju vrátiť a odovzdať všetky zbrane, kompletne. Čo sa aj stalo dnešného dňa," vysvetľuje Trnka. 

Trnka svoje rozhodnutie vzdať sa zbraní komentuje aktuálnym dianím v okolí jeho domu. Tvrdí, že to nijako nesúvisí s obsahom nahrávky zverejnenej Denníkom N, v ktorej hlas podobný Kočnerovi opakovane nadáva hlasu podobnému Trnkovi. 

Kočner: Dobroš, už ma to stálo veľmi veľa peňazí.
Trnka: Mňa to bude stáť málo
Kočner: Teba to bude stáť, teba to bude stáť, uvidíš čo na konci
Trnka: No guľku 32 korún
Kočner: A nechcel by som byť v tvojej koži, ale chcem ti povedať jednu vec, že ty si k***t a že si si to spôsobil sám.

"Mám riskovať to, že niekto mi sem vojde do vnútra a zoberie mi zbrane? A že náhodou s nimi niečo spácha a ja budem potom popoťahovaný a neviem čo všetko možné? To ako dúfam, že to je všetko absolútne pochopiteľné," dodal na záver Trnka. 


Pozrite si reportáž o údajnej komunikácii medzi Trnkom a Kočnerom: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy