Zatiahnuté
10°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Slováci opäť vyšli do ulíc. Tentokrát bojujú za Spravodlivé Slovensko
Zdielať na

Slováci opäť vyšli do ulíc. Tentokrát bojujú za Spravodlivé Slovensko

BRATISLAVA / Po udalostiach ostatných dní keď sa na povrch dostávajú a ožívajú viaceré kauzy, organizuje na piatkový večer iniciatíva Za slušné Slovensko viaceré protesty. Na protest v Bratislave prišlo podľa odhadov organizátorov 4 a pol až 5-tisíc ľudí.

Nahrávky, ktoré v ostatné dni doslova vyplávali na povrch a ktoré si mohli vypočuť ľudia na celom Slovenku zmobilizovali iniciatívu Za slušné Slovensko k zorganizovaniu ďalších protestov, ktoré sa konajú dokopy vo viac ako 15 mestách, a to nielen na Slovensku ale po celom svete.

"Voláme po odchode či už prokurátora Trnku, ktorý je stále na poste prokurátora, čo je absolútnym zlyhaním prokuratúry a ukážkou neschopnosti spravodlivosti na Slovensku. Rovnako voláme po odvolaní Dušana Kováčika z postu špeciálneho prokurátora a taktiež aj na Jaromíra Čižnára, ktorý už takmer dva roky sľubuje, že rozpúta na Slovensku peklo a doteraz sme to nevideli. Takže voláme po ňom, aby buď konal alebo odišiel. A rovnako voláme po tom, aby už Robert Fico definitívne odišiel z politiky," informovala Karolína Farská, spoluorganizátorka protestu. 

Pochoduje sa tentoraz bude za "Spravodlivé Slovensko" už od 13:00 v Lučenci, o 17:00 v Brezne a Dolnom Kubíne, o 17:30 v Prievidzi a od 18:30 v našom hlavnom meste.

Na bratislavskom Hodžovom námestí sa začal pochod Za spravodlivé Slovensko, ktorý organizuje iniciatíva Za slušné Slovensko. Z námestia sa dav pohol a presúva sa cez ulicu Palisády až k Národnej rade SR, pred ktorou je postavené pódium. Na čele zhromaždenia držia organizátori transparent s nápisom Postavme sa za slušné Slovensko. Dav kričí "dosť bolo Fica", "dosť bolo Smeru" či "nie je nám to jedno". Ľudí k národnej rade sprevádza polícia.

Na pódiu sa vystriedali viaceré osobnosti, medzi ktorými aj novinárka Pavla Holcová. 

Ľudia vyšli do ulíc aj v Prievidzi, Prešove a Košiciach. V Prievidzi protesty začali nahrávkou. V Košiciach ľudia tiež vyšli do ulíc, aby bojovali za zmenu. Rovnako si vypočuli nahrávky, ktoré si vypočulo približne 2000 ľudí. 

Protestovali aj Slovaci žijúci v zahraničí, medzi prvými v austrálskom Melbourne, ale napr. aj v Kodani, Londýne, či New Yorku. Na Slovensko sa podľa informácii zo sociálnych sieti chystajú aj Slováci žijúci v Českej republike.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy