Jasno
13°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Šteniatka sučky, ktorú niekto vyhodil pri ceste, našli svoj domov. Mali šťastie na dobrých ľudí
Zdielať na

Šteniatka sučky, ktorú niekto vyhodil pri ceste, našli svoj domov. Mali šťastie na dobrých ľudí

TURIEC / Šteniatka, ktorých sa chcel niekto zbaviť v čase, keď ešte neboli ani na svete, majú už svoj domov. V júli TV JOJ priniesla reportáž o tom ako niekto vyhodil sučku, ktorá ich čakala. Našťastie, našli ju ľudia, ktorým nebol ľahostajný osud tejto zvieracej rodinky.

Dve z piatich šteniatok, ktoré najprv vyrastali u manželov Debnárovcov v Kláštore pod Znievom, dnes už majú v Martine svoj stály domov. "Nám zomrel psík a nechceli sme ostať bez neho, deťom bolo smutno, tak sme zobrali od pani Debnárovej psíka aj fenku," uviedla nová majiteľka psíkov Beáta Kyselová.

Dva malé psíčky prišli teraz už na návštevu do prostredia, ktoré veľmi dobre poznajú.

Ešte v júli bol ich osud neistý. Ich mamu objavili v starom kameňolome v lese pri ceste manželia z Turca, a to preto, že sa vyhýbali problematickej ceste medzi Žilinou a Martinom. Kým sa im podarilo plachú sučku odchytiť, boli už na svete aj jej potomkovia.

Dohromady ich bolo päť, v zostave dve sestričky a traja bračekovia. Zatiaľ čo Edy a Dorka majú trvalé bydlisko v Martine, ich súrodenci poputovali mimo Turca. Na adopciu ešte stále čaká ich mama Amy.

Pozrite si archívnu reportáž o tomto prípade. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy