Jasno
13°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Letu ešte neodzvonilo. Po krátkom osviežení stúpnu teploty
Zdielať na

Letu ešte neodzvonilo. Po krátkom osviežení stúpnu teploty

BRATISLAVA / Prázdniny pokročili do svojej poslednej štvrtiny, ale ak ste si nechávali dovolenku až na posledné augustové dni, nezúfajte, na teplote to ešte nebude poznať. Napriek krátkemu ochladeniu leto ešte príde.

Sobotné ráno na niektoré miesta prinieslo aj hmlu alebo nízku oblačnosť, ale to sa v priebehu dopoludnia zmení a budeme mať slnečnú sobotu. V hornatých častiach krajiny sa môže pri zväčšenej oblačnosti objaviť prehánka, prípadne aj búrka. Denná teplota bude vyššia ako v piatok, od 24 do 29 stupňov Celzia, na severe okolo 22 stupňov.

Nedeľa bude málooblačná, s ojedinelými zrážkami a bude teplo. Denné maximum sa prehupne v najteplejších lokalitách cez 30 stupňov Celzia, bude teda na našom území ďalší tropický deň. Pripravte sa na teplotu od 28 do 32, na severe okolo 26 stupňov Celzia. Aj začiatok nového týždňa bude teplý, ojedinele sa objavia prehánky. Denná teplota od 27 do 33 stupňov Celzia. "Najbližší front je vo výhľade v stredu, keď sa na západe prehánky a búrky objavia častejšie, na východe bude stále nad 30 stupňov Celzia. Ťažko povedať kedy a či vôbec prejde naším územím studený front. O jeho postupe cez naše územie budeme včas informovať," povedala meteorologička Najlepšieho počasia Miriam Jarošová.

Turisti na horách sa môžu tiež tešiť na pekné počasie, iba ojedinele rušené prehánkami a búrkami, ale s tým sa musí jednoducho počítať. Teplota vo výške 1500 m bude v sobotu okolo 14 až 15 stupňov, postupne sa bude otepľovať a v pondelok bude až na hodnote 18 stupňov Celzia.

Pozrite si archívnu reportáž.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy