Zatiahnuté
10°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Michal (21) zaútočil na zamestnankyňu bistra a kričal, že zabije všetkých moslimov. Teraz si vypočul svoj trest
Zdielať na

Michal (21) zaútočil na zamestnankyňu bistra a kričal, že zabije všetkých moslimov. Teraz si vypočul svoj trest

BANSKÁ BYSTRICA / Na Špecializovaný trestný súd po prvý raz podal prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry obžalobu za pokus o vraždu z osobitého extrémistického motívu. Senát súdu tak v piatok rozhodoval o prípade 21-ročného Michaela. Ten ešte v decembri zaútočil na zamestnankyňu kebab bistra s loveckým nožom a vykrikoval, že pozabíja všetkých moslimov. Mladík, ktorý bol v čase útoku pod vplyvom alkoholu si teraz vypočul aj svoj trest.

Zoči voči sa tak so zamestnankyňou bistra Danielou stretli v budove súdu. Jej tvár bola poznačená útokom loveckým nožom. "Bol v stave opitosti, mal 3 až 4 promile, to je skoro otrava krvi, on si na nič nepamätá," povedal obhajca 21-ročného Michala Peter Múkera. Zranená žena si na rozdiel od páchateľa pamätá na všetko jasne. Musela vyhľadať aj pomoc psychiatra, napriek tomu sa opätovného stretnutia s útočníkom bála.  

Začiatkom decembra 2018 vošiel Michael do kebab bistra na banskobystrickom námestí. Zamestnancom nadával a vyhrážal sa im, že pozabíja všetkých moslimov. Keď ho ľudia z bistra vyhodili von, po chvíli sa vrátil aj s nožom. Jeho hnev si odniesla Daniela, ktorá práve vtedy vyšla pred bistro. 

Obžalovaný mladík sa žene ospravedlnil, vraj dnes už všetko ľutuje a poučením preňho bolo 6 mesiacov, ktoré strávil vo väzbe. "Ospravedlnil sa a pracuje, narodilo sa mu dieťa kým bol vo väzbe," povedal ďalej jeho obhajca.  

Hoci preňho žiadal prokurátor za pokus vraždy, hanobenie a násilie voči skupine trest vo výške 21 rokov, senát sa k tomu nepriklonil. Podľa súdu išlo o ublíženie na zdraví. Mladík tak dostal podstatne nižší trest. Vymerali mu štvorročný trest v ústave s minimálnym stupňom stráženia. "Nesúhlasili sme, skutok bol inak kvalifikovaný nami. Podali sme odvolanie," vyjadril sa prokurátor ÚŠP. Rozhodovať bude teraz najvyšší súd. 

Pozrite si reportáž o brutálnej vražde suseda.Tomu, ako konal o 30 rokov starší muž neveria ani jeho blízky:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy