Skoro jasno
11°
Bratislava
Valér
18.4.2024
Ochromená železničná doprava: Vlaky zo smeru Galanta meškajú aj sto minút
Zdielať na

Ochromená železničná doprava: Vlaky zo smeru Galanta meškajú aj sto minút

Archívna reportáž

ŠAĽA / Desiatky vlakov hlásia meškania pre poškodené trakčné vedenie. Pri Galante je už odstavených šesť vlakov. Zatiaľ nie je známe dokedy bude obmedzenie trvať. Železničiari preto odporúčajú cestujúcim do Banskej Bystrice a do Štúrova použiť alternatívnu dopravu.

Na železničnom priecestí pri Šali strhol trakčné vedenie bager. Len na technickom zariadení bola predbežne vyčíslená škoda za 50-tisíc eur. 38-ročný vodič viezol cement a betónové kocky zo stavebnín tesne za traťou. O láskavosť ho poprosil známy, na to, aby v stavebninách tovar naložili, musel hydraulickú ruku zdvihnúť z korby. "Takéto auto nezvyknem šoférovať, zostala hore tá ruka, nevšimol som si," povedal šofér auta. V stavebninách sa ho vraj pokúsili upozorniť na vysunuté zariadenie, to ale už nepočul. Že niečo nie je v poriadku si všimol až keď začul obrovský rachot. "Ja som to vôbec nevedel, že trhám to vedenie, až keď buchlo koleso, na ktoré padlo to roztrhané vedenie," dodal vodič. 

"Polícia začala trestné stíhanie za všeobecné ohrozenie z nedbanlivosti," informovala policajná hovorkyňa Renáta Čuháková. 

Vlaky v úseku Šaľa - Trnovec nad Váhom nepremávajú. "ŽSR okamžite nasadili všetkých svojich zamestnancov na zistenie rozsahu poškodenia a následného odstránenia. Predpoklad doby odstránenia ešte nie je známy,"  vyjadril sa hovorca ŽSR František Kvarda.  

Vlaky na mieste poškodenia trakčného vedenia: 

zsr.sk

V niektorých úsekoch momentálne funguje kyvadlová doprava. Vlaky hlásia meškania aj viac ako sto minút. "Na trati Bratislava hl. st. - Nové Zámky - Štúrovo cestujúcim odporúčame použiť inú alternatívnu dopravu. Predpokladané meškanie vlakov 100 až 300 min," informuje ZSSK na Twitteri. Podľa informácií TV JOJ Železničná spoločnosť SR medzinárodné rýchliky odkláňa cez Rajku. ​"Nočné rýchliky budú odkláňané cez stanicu Leopoldov. Železnice Slovenskej republiky nasadili maximum ľudských aj technických kapacít na odstránenie incidentu, práce budú intenzívne pokračovať celú noc," dodal hovorca ŽSR František Kvarda.  

Sprejazdniť jednu traťovú koľaj by mali pravdepodobne v sobotu doobeda. 

Aktuálne meškania vlakov nájdete TU. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy