Skoro jasno
23°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Exminister vnútra Robert Kaliňák vypovedal v kauze Vietnamec, jeho šofér na neho čakal v zákaze
Zdielať na

Exminister vnútra Robert Kaliňák vypovedal v kauze Vietnamec, jeho šofér na neho čakal v zákaze

Google News Button Sledovať správy

BRATISLAVA / Bývalý minister vnútra Robert Kaliňák prišiel v dopoludňajších hodinách do budovy Inšpekčného úradu ministerstva vnútra. Čo tam ide robiť, ale odmietol povedať.

"Na prechádzke," odpovedal na otázku TV JOJ, čo robí pri inšpekčnom úrade. Na otázku TV JOJ, či ide vypovedať k lustráciám novinárov, odpovedal takto: "Nie." Následne dodal: "Tak si zistite, ste predsa novinári," dodal. Či ide na inšpekciu bez nejakého predvolania dodal: "Zistite si, pôjdem aj naspäť." Následne na to odišiel. 

Robert Kaliňák vypovedal na inšpekcii ku kauze "Únos Vietnamca". "Boli tam ešte staré veci, ktoré sa týkajú Vietnamu," odpovedal Kaliňák na otázku TV JOJ. "Mohol by som to nazvať, že sme niečo zopakovali po roku a nič sa nezmenilo," dodal. 

"Opýtajte sa polície. Ani nie obnovené, ale skôr by som povedal, že pokračujúce. Bolo tam veľa vecí, ktoré sa postupne zastavovali. A asi majú ešte niečo, čo zastavené nemajú," odpovedal Kaliňák na otázku TV JOJ, či bolo obnovené vyšetrovanie. 

Kaliňák bol vypovedať v pozícii svedka. Podľa Kaliňáka stále platí to, že Slovensko o únose Vietnamca nevedelo. "To je jasné, to je samozrejmé. My sme dali jasné vyjadrenie, ktoré platí aj dnes po roku. Mám vo zvyku nemeniť svoje vyjadrenia," hovorí Kaliňák. 

Zákaz zastavenia

​Na Kaliňáka pred inšpekciou čaká jeho šofér, ktorý stojí v zákaze zastavenia. "Neviem," odpovedal Kaliňák na to, či vie, že jeho šofér stojí v zákaze zastavenia. Nakoniec priznal, te je to jeho chyba. Stál v zákaze a ešte tam bola aj žltá čiara. Na otázku či to nie je papalašizmus, odpovedal: "Nie, prečo? Čo je papalašizmus?"

noviny.sk

​Meno Roberta Kaliňáka sa objavilo aj v komunikácii medzi Marianom Kočnerom a Alenou Zsuzsovou. Kočner sa chválil, že mu bývalý minister vnútra pomáhal pri zaregistrovaní jeho pripravovanej politickej strany Cieľ. Prepis komunikácia zverejnil denník N. 

"Tu zase chce niekto naznačiť nejakú vybavovaciu komunikáciu a potom sa zistí, že jeho strana nebola zaregistrovaná. Tak ja som ani nevedel, že sa taká strana registrovala. Keď to chcem odľahčiť, tak poviem, že na základe toho sa mi ani nedovolal," uviedol pre TV JOJ Robert Kaliňák. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy