Polojasno
15°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Kaliňák trvá na tom, že sa s Kočnerom nikdy nestretol. V prípade lustrácie novinárov nevidí dôvod vypovedať
Zdielať na

Kaliňák trvá na tom, že sa s Kočnerom nikdy nestretol. V prípade lustrácie novinárov nevidí dôvod vypovedať

Google News Button Sledovať správy

BRATISLAVA / Bývalý minister vnútra Robert Kaliňák prišiel v dopoludňajších hodinách do budovy Inšpekčného úradu ministerstva vnútra. Čo tam ide robiť, ale odmietol povedať. Vyjadril sa ale k iným veciam, medzi nimi aj Kočner či lustrácia novinárov.

Vo štvrtok vyzval bývalý premiér Robert Fico ministerku vnútra Denisu Sakovú, aby si urobila poriadok v polícii. Robert Kaliňák síce nereagoval na to, či ide o štandardný krok, no slová Roberta Fica vysvetlil. "Povedal to spôsobom, kedy jeden konkrétny vyšetrovateľ dal politické stanovisko, čo je zo zákona zakázané. Myslím, že je to vyjadrenie k tomu, je to zakázané v Ústave SR, je to zakázané všade. Takže buď chceme dodržiavať zákon alebo nechceme," uviedol Kaliňák s tým, že podľa neho sa médiá samé rozhodujú o tom, čo je pravda a čo nie. "Je to presne ako s Vietnamcom. Napriek tomu, že všetko svedčí o tom, že sme s tým nič nemali, robili ste reportáže, ktoré jasne naznačovali, že s tým niečo máme," dodal.

S Kočnerom sa nestretával ani ho nekontaktoval

Robert Kaliňák poprel, že by sa s Kočnerom kedykoľvek kontaktoval. "Ja som s Kočnerom žiaden kontakt nemal, ja som sa s ním nestretával, netelefonoval, nesmskoval. Svedčia o tom výsledky. Chcete povedať, že riadil políciu, ale ešte rok pred vraždou (novinára Jána Kuciaka a jeho partnerky Martiny Kušnírovej, pozn. redakcie) bol obvinený v minimálne troch závažných veciach," uviedol Kaliňák. Kočner teda podľa Kaliňáka nebol strane Smer-SD taký blízky ako o tom hovorí. 

V prípade lustrovania novinárov Kaliňák vypovedať nebol. "Nevidím na to ani dôvod. Svedkom čoho by som mal byť? Predvolanie som nedostal," uviedol bývalý minister vnútra.

Som na politickom dôchodku, tvrdí Kaliňák

Vzhľadom na to, že sa blížia parlamentné voľby, vyvstáva otázka, kto bude na kandidátke strany Smer-SD. Predseda strany Robert Fico sa k tejto téma zatiaľ vyjadrovať nechce. Zdieľnejší nebol ani Robert Kaliňák, svoju kandidatúru ale vylúčil. "Som na politickom dôchodku a neplánujem na tom nič meniť," povedal. 

Robert Kaliňák sa vyjadril aj k tomu, čo robil v budove Inšpekčného úradu ministerstva vnútra.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy