Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Kiska tvrdí, že sme na tom horšie ako za Mečiara, Truban SaS za Kočnerovu generáciu nepokladá, Beblavý tvrdí, že Pellegrini nekoná
Zdielať na

Kiska tvrdí, že sme na tom horšie ako za Mečiara, Truban SaS za Kočnerovu generáciu nepokladá, Beblavý tvrdí, že Pellegrini nekoná

Archívna reportáž
Google News Button Sledovať správy

BRATISLAVA / Potom, čo Robert Fico na tlačovej konferencií vyhlásil, že premiér Peter Pellegrini je zároveň aj jeho podriadený, a Danko, Fico, Bugár sa mali stretnúť s Marianom Kočnerom, v politických radoch sa začali ozývať niektorí lídri strán. Líder strany Za ľudí Andrej Kiska na margo aktuálnej situácie vyhlásil, že Slovensko je na tom horšie ako za vlády Mečiara, pretože podľa jeho slov je vládna moc prepojená na kriminálnikov a oligarchov. Fico ale po vyjadreniach opozície vyhlásil, že ak oni majú byť nová alternatíva pre Slovensko, tak sa môže len smiať. S koaličnými partnermi sa zhodli, že ide o útok na vládu.

S informáciami, že sa Robert Fico stretával s Marianom K. a s podnikateľom riešil plánovanú politickú stranu Robert Kaliňák, informoval denníkN

Andrej Kiska (Za ľudí) na otázku TV JOJ, či by Peter Pellegrini nemal položiť vládu po tom, čo Robert Fico uviedol, že je jeho podriadený, odpovedal takto: "Keď odstupoval premiér Robert Fico, sedeli oproti mne Bugár Fico, Danko. Robert Fico mi vtedy povedal, pán prezident ja budem naďalej vládnuť zo Súmračnej. Tak si nemysli, že sa niečo zmení." Kiska sa v piatok na brífingu taktiež vyjadril, že je podľa neho Slovensko na tom horšie ako za vlády Vladimíra Mečiara. "Vtedy zabili Róberta Remiáša a teraz zahynuli dvaja mladí ľudia. Ten pocit, že vládna moc je prepojená na kriminálnikov a oligarchov, že pár ľudí má pocit, že krajinu vlastnia, že môžu všetko, je strašný. Po uniknutých informáciách si myslím, že si každý človek vytvoril vlastný názor na to, aký je náš štát," poznamenal ďalej. 

S Kočnerom raňajkoval aj Sulík

Podľa lídra Progresívneho Slovenska Michala Trubana sa politici za posledných dvadsať rokov nezmenili. "Samé kšefty, vopred vyhrané tendre. Potom nedokázali riešiť nemocnice, školstvo, ani pracovať pre ľudí. Po prečítaní komunikácie sme si uvedomili, aká veľká to je obludnosť. Pre týchto politikov sme šli do politiky - aby sme priniesli zmenu. Nie je to jednoduché, pretože máme silných súperov, ktorí roky rozkrádali krajinu. Na zmenu potrebujeme vedieť spolupracovať a dať naše egá do úzadia," povedal Truban.

Líder PS tiež uviedol, že je otvorený aj spolupráci s SaS, no uvidí ako sa budú veci vyvíjať. "Každá strana aj SaS, myslím, má svoj snem, kde uvidíme ako ten snem dopadne a čo bude jeho výsledkom. Potom sa budeme baviť ďalej," povedal.

Televízia JOJ Trubanovi položila aj otázku, že ak zvažuje spoluprácu aj s SaS, či mu neprekáža, že líder strany Richard Sulík raňajkoval s obvineným podnikateľom Marianom Kočnerom. Jeho odpoveď znela takto:"Myslím, že my ich nepokladáme za Kočnerovu generáciu, ale na toto si musí zodpovedať sám pán Sulík."

Pellegrini hovorí pekne a nekoná vôbec, tvrdí Beblavý

Líder Smeru -SD Robert Fico tvrdenia denníka N, odmieta. Zároveň ale priznal, že sa s Kočnerom stretol tak ako hocikto iný. "Určite sa to stalo, že som ho stretol na nejakom plese. Bol spoločenský aktívny človek. Kto nepoznal Mariana Kočnera?" Kedže nedôvera ľudí v štát a orgány činné v trestnom konaní sa zväčšuje, Fico vyzval ministerku vnútra Denisu Sakovú, predsedu vlády SR Petra Pellegriniho, ktorého tu označil za svojho podriadeného v strane, generálneho prokurátora Jaromíra Čižnára a prezidenta Policajného zboru SR Milana Lučanského, aby urobili poriadok, pokiaľ ide o orgány činné v trestnom konaní.  

Redakcia televízie JOJ sa na aktuálnu situáciu a to, že Fico označil v rámci strany Pellegriniho za svojho podriadeného, opýtala aj Miroslava Beblavého (SPOLU).  Na otázku, či by Peter Pellegrini nemal položiť vládu po tom, čo Robert Fico uviedol, že je jeho podriadený, odpovedal takto: "Každý človek môže príjemne prekvapiť. Pán Pellegrini odkedy sa stal predsedom vlády koná veľmi jednoznačne. Hovorí pekne a nekoná vôbec. Ja budem rád, keď ma prekvapí, bude to v záujme celej krajiny." 

"Keby páni v koalícii dokázali povedať prepáčte, toto je neprijateľné pre krajinu Európskej únie, odstupujeme, nemal by ich kto nahradiť. Kto by bol v ich okolí zárukou, že zmenia kurz krajiny?" dodal ďalej Beblavý. Zároveň všetkým vyšetrovateľom odkázal, že majú podporu spoločnosti a drží im palce v snahe čistiť krajinu.

Organizovaný útok na vládu?

Potom, čo sa predstavitelia slovenskej opozície ostro vyjadrili o aktuálnej situácií, neostal ticho ani predseda strany Smer- SD Robert Fico. O osude tejto krajiny podľa neho nemôže rozhodovať neoverená esemesková komunikácia chvastúňa, ktorý sa chvastá pred nejakou ženou. Povedal to vo svojom dnešnom tlačovom vyhlásení predseda Smeru-SD Robert Fico s tým, že on sa s obvineným Marianom K. nestretol. 

 "Ja som dnes mal konzultácie aj s pánom Dankom a pánom Bugárom, sme sa zhodli na tom, že ide o absolútne organizovaný útok na vládu, na vládnu koalíciu preto, lebo opozícia nie je schopná túto vládnu koalíciu poraziť," vyhlásil s tým, že podľa neho má v tejto politicky vypätej situácii prsty firma Eset. "To, čo dnes vidíme je typický eseťácky mediálny linč," poznamenal. 

"Spoločnosť ESET pomáha orgánom činným v trestnom konaní po celom svete pri odhaľovaní kybernetickej kriminality a chráni tak nielen bežných ľudí, ale aj dôležité verejné inštitúcie. Takúto úspešnú spoluprácu rozvíjame napríklad s európskym policajným úradom EUROPOL a ochotne spolupracujeme aj so slovenskou políciou pri odhaľovaní kybernetickej kriminality," uviedla v stanovisku firma Eset. 

​Fico sa na novej alternatíve pre Slovensko môže len smiať

Podľa Fica je smiešne označovať Beblavého za nového politika, keď je v politike dlhšie ako sám on. "Asistoval Ľudovítovi Kaníkovi a bol pri zverstvách Dzurindovej vlády. V tomto prípade hovoriť, že je nový politik, to chce veľkú odvahu," povedal Fico. Z Kisku, „z daňového, pozemkového, volebného podvodníka, ktorý znevážil funkciu prezidenta ako nik iný", ťažko niečo urobiť. Rovnako podľa neho Truban ukazuje, že treba brať drogy a ste nový politik.

Podľa Fica Hlina dnes naznačil, že si vie predstaviť účasť vo vláde, ktorá by schválila registrované partnerstvá homosexuálov. "Som sa zabavil, keď podpísali deklaráciu, že nebudú zasahovať orgánom činným v trestnom konaní do ich práce," uviedol Fico s tým, že Kiska sa preukázateľne informoval na najvyšších miestach na svoje kauzy a teraz sľubuje, že to už robiť nebude. "Ak toto má byť tá alternatíva pre Slovensko, tak sa môžem len smiať," podotkol Fico.

Celé vyhlásenie Roberta Fica si pozrite TU:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy