Jasno
24°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Dve deti skončili po zosuve pôdy pod hlinou. Jedno v bezvedomí odviezol vrtuľník
Zdielať na

Dve deti skončili po zosuve pôdy pod hlinou. Jedno v bezvedomí odviezol vrtuľník

Zdroj: PHaZZ

BARDEJOV / Hasiči zasahovali v Bardejove v časti Poštárka. Zo zatiaľ nezistených príčin tam došlo k zosuvu pôdy s kameňmi. Podľa informácií hasičov zavalilo tri deti, dve z nich ostali pod sutinami.

V lesíku neďaleko bytoviek boli štyri deti. Dve z nich sa len v poslednej chvíli vyhli betónovým panelom. Tie sa náhle zrútili a dvaja chlapci ostali zakliesnení pod nimi. "Deti vo veku 10 a 12 rokov boli privalené panelmi, na ktorých bola ešte zemina," uviedol veliteľ zásahu hasičov v Bardejove Rastislav Homza. 

Hasičom sa podarilo obe deti nájsť a vyslobodiť zo sutín. Utrpeli zranenia rôzneho rozsahu. Na mieste zasahovala aj posádka Vrtuľníkovej záchrannej zdravotnej služby. Jedno z detí bolo v bezvedomí prevezené do nemocnice vrtuľníkom, druhé previezli do miestnej nemocnice. Tretie dieťa ošetrili na mieste. 

Zranení boli dvaja chlapci vo veku 10 a 12 rokov. Záchranári jedného z nich previezli do bardejovskej nemocnice. Stav druhého chlapca bol však veľmi vážny. Toho do Košíc transportoval záchranársky vrtuľník. "Ide o ťažkú polytraumu, operácia sa začala hneď po prijatí do nemocnice," uviedol námestník riaditeľa UNLP v Košiciach Tomáš Andráš.

"Polícia začala trestné stíhanie pre prečin ublíženia na zdraví," povedal hovorca policajného zboru v Prešove Igor Pavlik.

Mimoriadnu situáciu mali pred časom aj v Čadci. Pozrite si archívnu reportáž.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy