Oblačno
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Mikrobus s desiatimi ľuďmi sa prevrátil na ceste. Vodič tvrdí, že za to môže zver
Zdielať na

Mikrobus s desiatimi ľuďmi sa prevrátil na ceste. Vodič tvrdí, že za to môže zver

PRÍSLOP / Mikrobus s desiatimi ľuďmi havaroval v piatok ráno pri obci Príslop v okrese Snina. Záchranári aj okoloidúci vodiči pomáhali zraneným osobám dostať sa z vozidla, ktoré zostalo prevrátené v priekope. Vodič viezol lesných robotníkov do práce. Vraj mu do cesty skočila zver.

Mikrobus havaroval okolo pol siedmej ráno. Šoféroval ho 60-ročný vodič. Na miesto smerovali hasiči aj dve posádky záchranárov. Bezprostredne po nehode nebolo jasné, koľko ľudí sa v prevrátenom mikrobuse nachádzalo. "Ďalším prieskumom bolo zistené, že vo vozidle sa nachádza 10 osôb," uviedol veliteľ zásahu hasičov v Snine Ervín Škutka.

Do príchodu záchranárov im pomáhali okoloidúci vodiči. "Záchranári ošetrili troch cestujúcich s ľahšími zraneniami. Všetci boli transportovaní na chirurgické oddelenie do nemocnice v Snine," uviedla hovorkyňa záchranárov Katarína Načiniaková. 

Lesní robotníci smerovali ráno do práce. Vodič mikrobusu nám povedal, že do cesty mu náhle vbehla lesná zver, ktorej sa snažil vyhnúť. "Šesťdesiatročný vodič bol podrobený dychovej skúške, jej výsledok bol negatívny.Okolnosti ako aj miera zavinenia dopravnej nehody je predmetom už prebiehajúceho vyšetrovania," uviedla policajná hovorkyňa v Prešove Jana Ligdayová. 

Podľa odborníka na dopravu nie je dobrým riešením strhnutie volantu či vyhýbanie sa zveri. "V takýchto prípadoch určite odporúčam plnú brzdu a držať to riadenie pevne, aj keď to zviera zrazíte," uviedol dopravný konzultant Maroš Palesch. 

Spomaliť a predvídať - to sú základné veci, na ktoré by mal každý vodič myslieť pri prechádzaní úsekom, kde je zvýšený pohyb lesnej zveri. "Akokoľvek by vám tá srna alebo čokoľvek vybehlo, tak s prepáčením radšej to zraziť ako to strhnúť do priekopy a rozbiť auto o nejaký strom a zraniť ľudí, ktorí jazdia so mnou," dodal Palesch. Na vozidle vznikla škoda vo výške 10 000 eur.

Pozrite si archívnu reportáž.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy