Polojasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Mŕtve dieťa v byte a zmätená matka v pivnici. Susedia špekulujú, že sa v byte schádzali drogovo závislí
Zdielať na

Mŕtve dieťa v byte a zmätená matka v pivnici. Susedia špekulujú, že sa v byte schádzali drogovo závislí

PŘEROV / Českí kriminalisti už tretí deň vyšetrujú šokujúci prípad smrti trojročného dievčatka. Jeho telo objavili v byte v českom Přerove, matku našli susedia zmätenú v pivnici. Polícia prípad vyšetruje ako závažný zločin vraždy.

Zmätená a podľa svedkov najskôr zdrogovaná matka dievčatka v pivnici a mŕtve dieťa o niekoľko poschodí vyššie - tak to vyzeralo v okamžiku, keď na miesto prišli policajti. Žena podľa informácií FTV Prima ostáva v starostlivosti lekárov a pravdepodobne ešte niekoľko dní nebude schopná výsluchu. Podľa susedov sa z bytu v poslednej dobe po nociach pravidelne ozýval veľký rachot. "Často tam bol hrozný hluk. Párkrát tam boli aj policajti, lebo tam bol hrozný hurhaj," uviedla suseda Markéta Šmídová. 

​Podľa obyvateľov domu boli návštevníci mladej ženy aj agresívni. "Ona tam kedysi mala aj takých dvoch pripitých kamarátov a keď som im povedal, aby sa stíšili, tak ten jeden sa na mňa osopil," povedal sused. Susedia špekulujú o tom, že sa v byte mohli schádzať drogovo závislí ľudia. Aj napriek tomu tam strážnici a policajti údajne zasahovali len raz, a to pri roztržke medzi mužom a ženou. "Môžem potvrdiť, že policajná hliadka do bytu, v ktorom došlo k tragédii mala jeden výjazd, a to koncom júna, keď došlo k potýčke medzi dvomi dospelými osobami. Počas incidentu nič nenaznačovalo tomu, že by bolo v ohrození dieťa, ktoré v tej dobe spalo," informovala Jitka Dolejšová, hovorkyňa polície ČR. "Sociálni pracovníci nedostali nikdy žiadny podnet od policajtov, ktorí pri potýčke zasahovali a videli, že je tam malé dieťa. Nemali ani informácie od susedov a ani blízkych rodiny," potvrdila Lenka Chalupová, hovorkyňa mesta. Sociálka si stojí za tým, že keby jej pracovníci vedeli o tom, v akých podmienkach trojročné dievčatko vyrastá, rázne by zasiahli. Problém vidia v nevšímavosti okolia, čo pravdepodobne prispelo k tragédii. 

Čo sa za dverami bytu stalo, zatiaľ zostáva záhadou. V Přeřove je to pritom už tohtoročná tretia smrť dieťaťa. V marci našli mŕtveho novorodenca na brehu potoka a o mesiac neskôr zomrel po páde z okna 4-ročný chlapec. 

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy