Oblačno
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Telíčko mŕtveho dievčatka údajne našli v práčke. Matku objavili zmätenú v pivnici
Zdielať na

Telíčko mŕtveho dievčatka údajne našli v práčke. Matku objavili zmätenú v pivnici

PŘEROV / Českým Přerovom otriasla vražda malého dievčatka. Podľa informácií od polície, len trojročné dieťa žilo v byte so svojou matkou. Tú objavili susedia zmätenú v pivnici.

Obyvatelia bytovky v centre mesta najprv vydesila žena, ktorá pobehovala po chodbách takmer nahá. Zmätenú matku dievčatka našla v pivnici jej suseda. "Videla som mladú pani. Bola špinavá, asi teda pravdepodobne od krvi a stretla som ju v pivnici a bola celá zmätená a akoby nafetovaná a kričala niečo o satanovi. Až potom prišli policajti a zisťovali, čo sa stalo," uviedla suseda Markéta Šmídová. 

Mŕtve dievčatko našli policajti za dverami jedného z bytov. Z rozbitého zámku je zrejmé, že sa pravdepodobne museli dovnútra dostať násilím. "Zo stôp zaistených na mieste činu a z ďalších poznatkov vyplýva, že na smrti dieťaťa mala podiel iná osoba. Preto kriminalisti zahájili úkony trestného stíhania, pre podozrenie z obzvlášť závažného zločinu vraždy," informovala Jitka Dolejšová, hovorkyňa polície ČR. 

Podľa informácií FTV Prima malo telíčko ležať v práčke. Podľa otrasených susedov za mladou ženou ešte dochádzal jej priateľ, tí povedali, že bol z bytu v poslednom čase počuť hluk. "Ona to mala všetko otočené. Do jedenástej bol pokoj a okolo pol dvanástej buchlo a potom do tretej rána bol bordel, že sa nedalo spať. To je tragédia. To dievčatko bolo pekné," povedal sused Ivan Charuza.

Všetci teraz špekulujú nad tým, čo sa vlastne za zavretými dverami odohralo a či by niečoho podobného bola matka dievčatka schopná. "V niektorých prípadoch sa môže stať, že dieťa rodič napadne alebo ho dokonca zabije. Najčastejšia je duševná choroba, môže to byť vyvolané drogami," vysvetlil psychológ Radek Ptáček. 

Vyšetrovanie je ale na začiatku. Žiadne obvinenie zatiaľ nepadlo. Ďalšie informácie k otrasnému zločinu by mali policajti uvoľniť v piatok. Ak sa im podarí páchateľa vypátrať, môže za vraždu dieťaťa dostať aj výnimočný trest. 

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy