Polojasno
12°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Podľa zistení TV JOJ: Zbrane na vraždu prokurátorov zabezpečil muž, ktorý má byť spájaný aj s prípadom ženy poliatej kyselinou
Zdielať na

Podľa zistení TV JOJ: Zbrane na vraždu prokurátorov zabezpečil muž, ktorý má byť spájaný aj s prípadom ženy poliatej kyselinou

BRATISLAVA / Televízia JOJ už informovala o podrobnostiach z ďalšieho obvinenia ľudí z prípadu Kuciak. Konkrétne ide o dvojicu, ktorá sprostredkovateľovi a objednávateľke vraždy dodala dva funkčné samopaly. Mali byť použité na pripravovanú vraždu prokurátorov Žilinku a Šufliarskeho.

Nové zistenia redakcie Noviny.sk smerujú k doposiaľ verejnosti neznámemu obvinenému Adamovi H. Jeho priezvisko polícia zatiaľ nezverejnila, vychádzali z neho ale vyšetrovatelia, keď plánovali zaistenie kšeftárov so zbraňami a hľadali pre akciu vhodný krycí názov. Dali jej meno "Virtuóz".

Brutálny útok kyselinou

Adama prepája prípad Adriany, ktorú útočník polial kyselinou. Mladík, ktorý na základe objednávky od údajného sprostredkovateľa vraždy prokurátora Žilinku, Šufliarskeho a novinára Jána Kuciaka, zabezpečil dva samopaly vzor 61 škorpion je veľmi pravdepodobne v príbuzenskom vzťahu s expartnerom mladej ženy, ktorú 12. apríla v Nových Zámkoch pri rannej prechádzke napadol maskovaný muž a polial ju kyselinou. Adriana Fujaszová mala len 39 rokov, keď zraneniam po útoku podľahla. 

​Podľa informácií TV JOJ polícia pracovala s verziou, že za útokom môže stáť bývalý partner mladej ženy. Adriana s Danielom H. pôsobila v spoločnej firme, v ktorej podla Obchodného registra SR boli obaja konateľmi. Mali spolu nezhody, ich známi novinárom po útoku tvrdili, že expartner jej dlhodobo robil zle. Údajne išlo o ekonomické záležitosti spoločnej firmy. Na deň, keď si útočník počkal na svoju obeť, má alibi. Bol mimo Slovenska. 

Vzťah otca so synom? 

Muž, ktorého polícia podozrievala, že môže vedieť zásadne skutočnosti o kyselinovom útoku na svoju expartnerku Adrianu, má rovnaké priezvisko ako Adam, obvinený v prípade nedovoleného ozbrojovania s Alenou Zsuzsovou a spol. v prípade Kuciak.

​Podľa informácií TV JOJ by malo ísť o otca so synom. Adam H. a Daniel H. okrem spoločného priezviska spájala spoločná firma. Ako sa redakcii Noviny.sk podarilo zistiť, expartner nebohej Adriany má syna, ktorého aj vek aj povolanie je totožné s obvineným Adamom H. TV JOJ oslovila políciu so žiadosťou o potvrdenie tejto informácie. "Vzhľadom na prebiehajúce vyšetrovanie nie je možné odpovedať na vaše otázky," odpovedalo tlačové oddelenie polície. 

Zbrane na vraždu

Adam H. podľa vyšetrovateľa zadovážil na vraždu prokurátorov Maroša Žilinku a Petra Šufliarskeho zbrane. Tie následne predal v r. 2017 a 2018 údajnému sprostredkovateľovi vrážd Zoltánovi Andruskóovi.

Podľa polície financovala nákup samopalov obvinená Alena Zsuzsová, ktorá má byť spoluobjednávateľkou vraždy Jána Kuciaka. Pre vraždu novinára je od 8.3.2019 obvinený v pozícii objednávateľa aj viacnásobne trestne stíhaný Marian Kočner. Kočner mal s Jánom Kuciakom verejne otvorený spor, keďže sa mu nepáčilo, že sa novinár podrobne venuje jeho podozrivému podnikaniu. Kočnera polícia stíha pre dane, vraždu, falšovanie cenín, podozrivé špekulatívne prevody nehnuteľností, ale aj pre poškodenie veriteľov. 

Je obžalovaný pre falšovanie miliónových zmeniek, pre ktorej je od leta 2018 v najprísnejšej forme väzby. Väzbu vykonáva v jednom z najprísnejších väzenskych ústavov na Slovensku, v Leopoldove. 

Pozrite si archívnu reportáž o tragickej smrti Adriany, ktorú v Nových Zámkoch poliali žieravinou: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy