Jasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Samopaly na vraždu prokurátorov Žilinku a Šufliarskeho stáli 5 000 eur!
Zdielať na

Samopaly na vraždu prokurátorov Žilinku a Šufliarskeho stáli 5 000 eur!

BRATISLAVA / TV JOJ naďalej zisťuje podrobnosti o ďalšom obvinení osôb, ktoré sú obvinené pre vraždu novinára Jána Kuciaka a Martinu Kušnírovú. Obchodníci so zbraňami predali dva samopaly, ktoré zabijaci chceli použiť na popravu prokurátora Maroša Žilinku, ale aj bývalého námestníka generálneho prokurátora Petra Šufliarskeho.

Podľa zistení TV JOJ, dva samopaly, ktoré polícia zaistila počas zadržania osôb zodpovedných za vraždu novinára Kuciaka a jeho snúbenice, dodal zabijakom Adam H. z Komárna a Dávid Sz. z Veľkého Cetína. Polícia o dvoch mužov, o ktorých doteraz verejnosť v súvislosti s prípadom Kuciak informovaná nebola uviedla, že boli zaistení pri utajovanej akcii s názvom Virtuóz.

Internetový portál Noviny.sk zistil, že obaja muži dodali obvinenému v prípade vraždy Jana Kuciaka a Martiny Kušnírovej Zoltánovi Andruskóovi, dva samopaly vzor 61 Škorpión aj s tlmičmi.

​Oba samopaly mali byť podľa zistení polície financované peniazmi, ktoré mala údajnému sprostredkovateľovi vraždy poskytnúť údajná objednávateľka vraždy novinára a jeho snúbenice, Alena Zsuzsová. Polícia v tomto prípade vzniesla obvinenie Alene Zsuszovej aj Zoltánovi Andruskóovi pre nedovolené ozbrojovanie a obchodovanie so zbraňami.

Samopaly mali byť použité na vraždu prokurátorov, pri skúšaní sa zasekávali. TV JOJ už informovala o tom, že oba samopaly mal od Andruskóa získať údajný strelec na novinára a jeho snúbenicu, Miroslav Marček. Ten ich polícii osobne dobrovoľne odovzdal 27.9.218. V deň, keď ho polícia zaistila v dome v Kolárove.

​Podľa portálu Noviny.sk prvý samopal mal obvinenému Andruskóovi predať za sumu 2 500 eur v roku 2017 Adam H. Ten si samopal zabezpečil na doposiaľ nezistenom mieste od Dávida Sz. a na čerpacej stanici v Nových Zámkoch ho odovzdať Andruskóovi. Samopal mal byť podľa zistení polície použitý na vraždu prokurátora Maroša Žilinku.

Rovnaký scenár aj pri druhom samopale

Takmer rovnaký scenár sa zopakoval aj pri obchode s druhým samopalom. Ten mal podľa zistení polície Adam H. zadovážiť na základe objednávky od Zoltána Andruskóa. Dodal mu ho údajne opäť Dávid Sz. Andruskó si druhý samopal kúpil v Komárne od Adama H. v polovici roku 2018 za cenu 2 500 eur.

Polícia vyšetrovaním zistila, že tento druhý samopal mal byť určený na vykonanie popravy námestníka generálneho prokurátora Petra Šufliarskeho. Vyšetrovateľ dňa 26.7.2019 vzniesol pre nedovolené ozbrojovanie a obchodovanie so zbraňami obvinenie aj údajnému pomocníkovi pri vražde Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej, keďže ten na rozdiel od údajného strelca Marčeka doposiaľ pre zbrane obvinený nebol. Marčeka obvinili už skôr.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy