Zatiahnuté
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Čerstvá snehová nádielka uprostred leta. Horská záchranná služba varuje na počasie v Tatrách
Zdielať na

Čerstvá snehová nádielka uprostred leta. Horská záchranná služba varuje na počasie v Tatrách

VYSOKÉ TATRY / Uprostred júla sa vo Vysokých Tatrách zobudili do zasneženého rána. Napriek tomu, že to pre mnohých môže byť lákadlo, Horská záchranná služba varuje pred nebezpečenstvom.

"Pozor, v najvyšších polohách v noci a ráno mrzne, vyskytnúť sa môžu aj snehové prehánky. Vo vysokých horských polohách sa na mnohých miestach nachádzajú pozostatky snehových polí. Pozor, hrozí tu nečakané pošmyknutie. Pri túrach odporúčame používať doplnky a výstroj prispôsobené aktuálnym podmienkam," varuje Horská záchranná služba na svojej stránke. 

Lomnický štít sa od rána skrýval v sivých mračnách. Po rekordných 19,5 stupňoch Celzia vo štvrtok klesla ortuť v teplomeroch poriadne nízko, až do mínusových teplôt. Sneh na skalách vytvoril nepríjemnú šmykľavú vrstvu. 

Okolo desiatej dopoludnia začalo opäť snežiť. Turisti na Lomnickom štíte stavali snehuliakov a vyšlo aj na guľovačku. Podľa predpovedí to ale nie je posledný júlový sneh v Tatrách. 

V prípade, že sa chystáte na vysokohorské túry v Tatrách, nepodceňujte prípravu, vybavte sa všetkým, čo je potrebné a vopred si zistite počasie. Buďte opatrní. 

Pozrite si archívnu reportáž.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy